33 PRAKTISCHE TIPS VOOR DE PERFECTE LOVESHOOT

Moment Design Love Shoot

PRAKTISCHE TIPS VOOR PERFECTE LOVESHOOT

Er kunnen zoveel redenen zijn om met ons af te spreken voor een loveshoot. Misschien wil je de shoot cadeau geven aan je grote liefde? Of zelfs je vriendin ten huwelijk vragen? Het is een prachtige manier om jullie liefde vast te leggen! Hoe tof is die blijvende herinnering, als foto, aan de wand of in een album. Want een mooie fotoreportage van jullie samen, op een manier die bij jullie past, daar geven we graag deze tips voor. Lees onze 33 tips voor de perfecte loveshoot.

ANDERS DAN EEN FOTOREPORTAGE

Wat maakt een Loveshoot anders dan een gewone fotoreportage? Het is een persoonlijke, intieme en betekenisvolle beleving. En de foto’s worden een ware weerspiegeling van je relatie. Bij deze unieke shoot ligt de focus echt even op jullie tweeën. Maar dan niet op een ongemakkelijke manier. Juist niet! Jullie relatie is het waard om bij stil te staan. Jullie gewoontes, blikken en gebaren. Dit is een cadeau aan jullie zelf, voor en met elkaar, en er is toevallig een fotograaf bij.

BIJZONDERE VOORBEREIDING

De loveshoot is even onverdeelde aandacht voor elkaar. Door de bijzondere voorbereiding, we sturen jullie oa een vragenlijst, weten we de juiste sfeer te creëren zodat jullie echt jezelf kunnen zijn. Echt op je gemak zijn en niet hoeven poseren. We doen er alles aan om jullie heel natuurlijk op de foto te zetten. En de onderstaande praktische tips voor de perfecte loveshoot helpen je zeker bij het voorbereiden. (lees verder onder de foto)

Moment Design Love Shoot

REDENEN VOOR EEN LOVESHOOT (en natuurlijk kan deze lijst langer zijn!)

  1. Het is echt even quality time voor jullie in deze drukke tijd
  2. We gaan (nieuwe) herinneringen voor en van jullie vastleggen
  3. Het is de hoogste tijd voor mooie, nieuwe Wall Art in jullie huis
  4. Als lief en mooi cadeau voor elkaar
  5. Het kan een verlovingsshoot zijn. Ga je haar dan ten huwelijk vragen? Of het is ter voorbereiding op jullie bruidsreportage.
  6. Foto’s in een album zijn zoveel mooier. Als je niet gaat trouwen heb je wel een prachtig album.

Tips voor de perfecte loveshoot

Moment Design Love Shoot

MAAR HOE KIES JE DE JUISTE FOTOGRAAF?

Ga bij jullie zelf na: 

7. Welke stijl vind je mooi? Houd je van natuurlijk bewerkte foto’s, of meer romantisch? Of moeten de foto’s stemmig donker zijn? Smaak is heel persoonlijk. Waar houden jullie van?
8. Wat wil je precies? Wil je een prachtig album, om steeds weer in te bladeren? Denk je aan Wall Art? De perfecte foto om iedere dag weer van te genieten? Of wil je de foto’s digitaal? Om met iedereen online te delen? Goed om te weten wat jou fotograaf uiteindelijk levert.
9. Waar wil je het? Wil je foto’s in de stad gemaakt hebben? Bij jullie thuis? Of liever in de natuur? De plek waar jullie je het meest comfortabel voelen is zeer geschikt voor jullie shoot.


10. Wanneer wil je de foto’s laten maken? Welk seizoen is favoriet bij jullie? Denk ook eens aan het tijdstip.
11. Waarom wil je deze shoot? Is er een speciale gelegenheid? Als verjaardagscadeau? Deze foto’s worden jullie nieuwe herinneringen. Als je denkt aan Wall Art is het goed de kleuren af te stemmen bij jullie interieur.
12. Hoe wil je op de foto? Moet dit ontspannen zijn, al plezier makend? Denk je aan de  quality time samen in een rustige omgeving? Of vind het het leuk te poseren? De skills van een fotograaf is belangrijk voor je uiteindelijke keuze.

 

WAAR KUN JE DE SHOOTS DOEN?

13. Hebben jullie een fijn huis en ben je daar op je best? Dan is thuis de beste locatie.
14. Houden jullie van buiten? Genieten jullie samen van de natuur? Denk dan aan het bos, de polder, het strand of misschien zelfs wel de bergen.
15. Dol op de stad? Denk dan aan een leuke stad in binnen- of buitenland.
16. Helaas regent het soms. Dus kunnen uitwijken naar een overdekte plek kan slim zijn.
17. Het belangrijkste is: wat is jullie speciale plek? Hebben jullie elkaar ergens ontmoet? Waar zijn jullie gelukkig samen? Dan kan dat zomaar dé plek voor jullie zijn.

Moment Design Love Shoot

Moment Design Love Shoot

KLEDINGTIPS

18. Trek aan waar jij je comfortabel in voelt
19. Stem kleding op elkaar af. Trek niet hetzelfde aan, maar denk aan soortgelijke kleuren
20. Kies geen drukke patronen of logo’s. Die leiden af van jullie gezichten
21. Trek geen kleding of schoenen aan die niet vies kunnen worden als je de natuur in gaat
22. Stem de kleding af op het seizoen. Een zomerjurkje in de winter wordt geen succes.
23. Houd er rekening mee dat je niet meer dan 1x (een gedeelte van je) kleding kunt wisselen. En er zijn meestal geen kleedkamer in de buurt. Ook accessoires zijn altijd leuk, maar neem niet te veel mee want dat moet je allemaal dragen.

ALGEMENE TIPS VOOR DE LOVESHOOT

24. Leer vooraf de fotograaf een beetje kennen. Zijn er overeenkomsten?
25. Lees de aanbevelingen of Google reviews door over de fotograaf en de werkwijze
26. Bel en praat met de fotograaf als het even mogelijk is. Is er een klik?
27. Voel jij je op je gemak, en je partner ook? Ongemak zie je echt terug op de foto.
28. Is de fotograaf full time aan het werk? Pas begonnen of veel ervaring?

29. Wanneer en hoe (snel?) ontvang je de foto’s van de fotograaf?
30. Wat krijg je precies? Is de werkwijze en de levering duidelijk?
31. Hoe is de nabewerking? Wordt die zoals op de website en/of Social Media? Bevalt de stijl?
32. Moet je poseren? Wil je dat of juist niet? Worden de tussendoor-momenten vastgelegd?
33. En als je dan gekozen hebt en je goed hebt voorbereid, maak er een geweldig uitje van! Met als speciaal onderdeel de loveshoot. 

33 tips voor loveshoot

Moment Design Love Shoot

GEWELDIG UITJE

Want hoe leuk is het om samen een strandwandeling te maken, bij zonsondergang? En juist dan is er een fotograaf bij. Want met je telefoon lukt je dat niet. Of organiseer een leuke picknick tijdens een wandeling in het bos en ontspan daar. Dat levert erg leuke foto’s voor jullie op. Of ga samen naar een leuke markt tijdens een citytrip. Of denk aan een reisje naar bijvoorbeeld een Europese hoofdstad met een fotograaf. Wij zijn er al in een paar geweest.

We kunnen er een paar van harte aanbevelen. Denk aan Parijs, Wenen, Londen, Dublin, Rome, Amsterdam, Stockholm, Oslo, Lissabon, Madrid, Berlijn, Praag, Boedapest, Riga of Brussel. Elkaar ontmoeten kan ook daar.

Of wie weet wil je wel naar een een onbekendere hoofdstad in Europa? Dan denk je misschien aan: Tallinn (Estland), Helsinki (Finland), Sofia (Bulgarije), Vaduz (Lichtenstein), Vilnius (Litouwen) of Bern (Zwitserland) om maar een paar leuke voorbeelden te noemen. En wij gaan graag met jullie mee. Maar een leuke stad in Nederland kan natuurlijk ook.

Moment Design LoveShoot Praktische Tips

Moment Design Loveshoot

Een loveshoot maken moet een belevenis zijn, vinden wij. Een activiteit waar je met een goed gevoel aan terug gaat denken. Als loveshoot experts zijn we er dol op en zullen er alles aan doen de ervaring bijzonder en intens te maken. Als wij je kunnen helpen, bij de voorbereiding van een geweldige verrassing, of als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op. En gebruik daarom deze tips als voorbereiding voor jullie loveshoot.

BEDANKT

Anneke & Vincent, dank jullie wel dat jullie model wilde staan tijdens deze heerlijke shoot! Eliene, bedankt voor de organisatie. <3

Posted in , ,