REIZEN | CITYTRIP | OSLO

Citytrip Oslo

CITYTRIP OSLO

Op onze prachtige rondreis door Zweden en Noorwegen doen we ook Oslo aan, de hoofdstad van Noorwegen. We maken een citytrip van 2 dagen, eigenlijk veel te kort, maar we krijgen een prettige indruk van deze stad. Het is een wisselvallige zomer, dan regen dan zon maar wat het weer ook is, we vermaken ons prima. En in deze stad is er ook voor kinderen genoeg te doen en te zien. Een goede stad voor een citytrip.

FROGNERPARK

Vanuit ons hotel nemen we de metro naar het centrum van de stad. Onze bestemming is het “Vigelandpark”, dit zijn meer dan 200 beelden gemaakt door de Noor Gustav Vigeland in het Frognerpark. Het is vrij toegankelijk en op deze zonnige dag is het daar heerlijk vertoeven. Het park bestaat uit verschillende onderdelen. Op de brug staan 58 beelden aan beide kanten opgesteld, er is de enorme fontein en een monoliet waarin 121 mensenlichamen verwerkt zijn die helemaal in elkaar verstrengeld zijn. Ik vind het prachtig!

NOORS VOLKSMUSEUM

De tweede dag gaan we op weg naar het centrum Oslo. Na een wandeling door het centrum, we zien het Nobel Peace Center en het stadhuis, nemen we bij haven de bus naar Bygdøy, het schiereiland, voor het Noors Volksmuseum. Er zijn daar 150 woningen uit alle delen van het land en ook de oorspronkelijke Stavkirke van Gol. Mensen lopen er in klederdracht, er wordt gedanst en het geeft een goed beeld van Noorwegen door de eeuwen heen. Ook voor kinderen is dit ook erg leuk en interessant.

HARD ROCK CAFE

Als we er genoeg van hebben nemen we de ferry terug naar centrum. We wandelen naar het kasteel toe, door het park. De garde staat in vol ornaat op wacht. Natuurlijk bezoeken we ook even Hard Rock Cafe voor een drankje en een t-shirt. Op het plein voor het Hard Rock Cafe zijn meerdere jazz optredens. De sfeer is gemoedelijk en het is een heerlijke zwoele zomeravond. Wat een leuke stad! De volgende dag vertrekken we alweer uit Oslo om onze reis af te sluiten in het zuiden bij Risør.

Meer zien van Noorwegen? Bekijk hier de hele blog over de rondreis. Wil je meer informatie over de reis of over ons? Stuur ons een bericht en we komen snel bij je terug.

Citytrip Oslo 028 Citytrip Oslo 027 Citytrip Oslo 029 Citytrip Oslo 030 Citytrip Oslo 031

Citytrip Oslo 001 Citytrip Oslo 002 Citytrip Oslo 003 Citytrip Oslo 004 Citytrip Oslo 005 Citytrip Oslo 006 Citytrip Oslo 007 Citytrip Oslo 008 Citytrip Oslo 009 Citytrip Oslo 010 Citytrip Oslo 011 Citytrip Oslo 012 Citytrip Oslo 013 Citytrip Oslo 014 Citytrip Oslo 015 Citytrip Oslo 016 Citytrip Oslo 017 Citytrip Oslo 018 Citytrip Oslo 019 Citytrip Oslo 020 Citytrip Oslo 021 Citytrip Oslo 022 Citytrip Oslo 023 Citytrip Oslo 024 Citytrip Oslo 025 Citytrip Oslo 026

Bekijk hier ook de blog over de rondreis in Zweden. Meer weten over deze reis? Interesse in deze foto’s zonder watermerk? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.

Posted in , ,