REIZEN | CITYTRIP PRAAG

Citytrip Praag

FOTOTRIP PRAAG

Hoe leuk is dat, een citytrip maken naar Praag. Samen met fotograaf/collega en vriendin Boukje gaan we naar Praag voor een FotoTrip. We laten ons verrassen en zullen vast wel weer verdwalen in deze voor ons onbekende stad maar dat is een groot gedeelte van het plezier. We vertrekken op een maandagochtend vanaf luchthaven Eindhoven en we komen op woensdagavond weer terug in Nederland. In die 3 dagen gaan we genieten, ontdekken en vooral veel fotograferen.

MOLDAU & KARELSBRUG

Na een voorspoedige vlucht is het eerste dat we gaan doen: ons hotel opzoeken, koffer afleveren en daarna snel deze stad ontdekken! Met het openbaar vervoer, in ons geval de metro, ben je zo in het centrum. Het is onze eerste kennismaking met de stad, rivier de Moldou en natuurlijk de bekende Karelsbrug. Het is niet warm maar wel droog dus met plattegrond lopen we naar de ontmoetingsplek want we hebben een afspraak met twee leuke koppels.

BOVEN OP DE HEUVEL

Samen met hen rijden we met de tram naar de Kathedraal van Praag boven op de heuvel. Helaas zijn de tuinen niet open maar de Praagse burcht en de fontein op het plein zijn prima plekken om de reportage te starten. Deze keer slaan we de Golden Lane over, we lopen door naar het uitkijkpunt en zien door de kantelen de stad met het water onder ons liggen. De reportages met de koppels staan in een andere blog. Zie hier!

GROOT GLAS BIER

Samen met onze koppels lopen we de trappen af, langs de wijnranken en stoppen beneden in het parkje voor de laatste foto’s van deze stellen. Miro komt uit Praag en is getrouwd met Natalya. Aika en Marat zijn vrienden en komen, net als Natalya, oorspronkelijk uit Kazachstan. We wandelen naar een gezellig biercafé met onze nieuwe vrienden om te genieten van een groot glas bier. Wat is het toch ontzettend leuk nieuwe mensen te ontmoeten in nieuwe steden. Als het al donker is wandelen we via de Karelsbrug en de “Old Town Bridge Tower” naar de John Lennon muur. Deze graffiti muur is bekend om de schildering van John Lennon en het verandert waar je bij staat.

DANCING HOUSE

Op dag 2 bekijken we een ander gedeelte van de stad. We stoppen bij Dancing house, ook wel Fred & Ginger genoemd, een mooi gebouw ontworpen door Frank Gehry. Op de bovenste verdieping is een café met een balkon. In de verte zien we de “Eifeltoren” Petrin. Een uitkijktoren boven op heuvel. We besluiten ’s middags daar heen te gaan, uiteraard met het trammetje dat de steile heuvel makkelijk opgaat. Maar eerst bezoeken we de Joodse begraafplaats, gelegen in de Joodse wijk, met prachtige winkels en gebouwen.

GEZINSREPORTAGE IN PARK

Na een bezoek aan de uitkijktoren, dat een kleine kopie is van de Eiffeltoren, wandelen we de heuvel af, om te stoppen bij een restaurant in een grot. Later die middag ontmoeten we Joyce en Sofia, moeder en dochter, in het park voor een gezinsreportage. We spelen en hebben veel plezier met deze twee en nemen helaas alweer snel afscheid. We bezoeken nog een kerk met een aangeklede baby Jezus en ploffen dan neer in een restaurant voor goulash in brood, een gerecht uit deze streek.

ART NOUVEAU

Op dag drie parkeren onze koffer bij het hotel om deze later op te halen. We bezoeken het Hard Rock Café in Praag, de Havelse markt voor souvenirs en in het het Art Nouveau restaurant in het gemeentehuis sluiten we af met een maaltijd. In het restaurant kijken we onze ogen uit, prachtige Art Nouveau details overal.

GEZELLIGHEID EN INSPIRATIE

Dan is het tijd om de koffers op te halen en de bus naar de luchthaven te pakken. Dit is alweer het einde van een heerlijke FotoTrip naar Praag. Dank je wel Boukje voor de gezelligheid en de inspiratie. Dit mogen we wat mij betreft vaker doen! <3
Wil je mee met ons, een FotoTrip maken naar een Europese hoofdstad? Stuur ons een bericht en we houden je op de hoogte.

Citytrip Praag

Metro

002 Citytrip Praag

Rivier de Moldau Karelsbrug

003 Citytrip Praag

Moldau Praag

005 Citytrip Praag

Heleen in Praag

006 Citytrip Praag

Karelsbrug met muzikanten

007 Citytrip Praag

Kathedraal van Praag

008 Citytrip Praag

Karelsbrug by night

009 Citytrip Praag

John Lennon Muur

010 Citytrip Praag

City by night Praag

011 Citytrip Praag

Astronomisch Uurwerk

012 Citytrip Praag

Týnkerk Praag

014 Citytrip Praag

Uitzicht vanaf balkon Dancing House

015 Citytrip Praag

Dancing House by Gehry

016 Citytrip Praag

Heleen Citytrip Praag

017 Citytrip Praag

Straatverkoper Hotdogs en Hot Patato

018 Citytrip Praag

Joodse Begraafplaats

019 Citytrip Praag

Joodse Begraafplaats Praag

020 Citytrip Praag

Details Joodse Begraafplaats

021 Citytrip Praag

Winkelen in de Regen

022 Citytrip Praag

Tram naar Petřín

023 Citytrip Praag

Petřín-uitkijktoren Praag

024 Citytrip Praag

Petřín Uitzicht

026 Citytrip Praag

Petřín Uitkijktoren Praag

027 Citytrip Praag

Uitzicht over Praag

028 Citytrip Praag

Sfeervolle straten

030 Citytrip Praag

Boukje Citytrip Praag

031 Citytrip Praag

Vaclavske nam Praag

033 Citytrip Praag

Stadscentrum Praag

034 Citytrip Praag

Havelse Markt

035 Citytrip Praag

Souveniers

036 Citytrip Praag

Havelse Markt

037 Citytrip Praag

Hard Rock Cafe Praag

038 Citytrip Praag

Astronomische Klok

039 Citytrip Praag

Citytrip Praag

040 Citytrip Praag

Art Nouveau Gemeentehuis

Wil je meer informatie over het maken van een reportage in het buitenland? Stuur on een bericht en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Posted in , ,