REIZEN | CITYTRIP | LISSABON

Citytrip Lissabon

CITYTRIP LISSABON

Wat is Lissabon een geweldige, verrassend mooie stad. Samen met collega fotograaf Boukje stappen we op een dinsdagochtend eind januari vroeg op het vliegtuig in Eindhoven voor een citytrip en drie uur later staan we in een regenachtig Lissabon. Drie dagen in het teken van fotografie, inspiratie opdoen voor onze bedrijven, lekker eten, lekker drinken en ons vooral laten verrassen door de stad en z’n mensen.

BEGRAAFPLAATS

Eerst leveren we onze koffers af bij het hotel en trekken er direct op uit en gewapend met paraplu en camera nemen we direct de metro naar het centrum. De stad glimt en straalt ondanks of misschien wel dankzij de regen. Na een fijne lunch nemen we de beroemde tram 28 naar het eindpunt, ten westen van het centrum: Cemitério dos Prazeres (Prazeres begraafplaats). Dit is een bijzondere plek waar afscheidsfotograaf Boukje natuurlijk even geweest moet zijn alleen geeft de regen het wel een apart sfeertje aan deze plek.

SANTA JUSTA LIFT

Na de begraafplaats duiken we een van de vele kerken in, ook om wat te schuilen tegen de regen en ook gaan we weer met tram 28 terug naar het centrum. Daar wandelen we naar de bijzondere stalen (buiten) lift Santa Justa want deze lift brengt ons bovenaan de heuvel, bij het voormalige Carmo klooster. Het klooster heeft geen dak meer en ze hebben er een een Archeologisch museum van gemaakt. Zodra we boven zijn houdt de regen op en breekt de zon door! Wat een uitzicht, zo anders als de zon schijnt.

PRAÇA DO COMERCIO

We dwalen langzaam weer naar beneden door kleine straatjes en lopen richting Arco da Rua Augusta, de triomfboog. Het wordt vroeg donker en deze wordt prachtig uitgelicht. Ook het Praça do Comércio, het grote plein waar vele restaurants aan gevestigd zijn, is mooi verlicht maar nu in het voorseizoen gebeurt er weinig op de terrassen. Al wandelend komen we aan bij het Sao Jorge kasteel, het middeleeuwse kasteel dat op de volgende heuvel ligt. Helaas is het kasteel gesloten op dit tijdstip maar het is leuk vanaf daar naar de lichtjes van de stad te kijken.

CALÇADA

Vergeet vooral tijdens het wandelen niet naar de calçada te kijken. Dit zijn kleine vierkante steentjes, in een mozaïek gelegd, op de straat en stoepen. Je komt ze overal in de stad tegen in verschillende partonen. Een nadeel is wel dat het spekglad is als het regent maar gelukkig is het nu droog. We hebben gesproken met Stephanie van Thuis in Lissabon want zij geeft ons een rondleiding door de wijk Bairro Alto. Langs het water wandelen we naar de afgesproken plek: Cais do Sodré.

BAIRRO ALTO

De Nederlandse Stephanie woont alweer jaren in Lissabon en geeft ons een leuke tour met achtergrondinformatie. We bezoeken de Mercado da Ribiera (grote markthal) en Time Out Market. De tram Ascensor da Bica is buiten werking dus lopen we de stijle route naar boven. We stoppen bij een café voor een traditionle pasteis de nata, een zoete Portugese specialiteit en wandelen verder naar het uitzichtpunt en plein São Pedro de Alcântara. Daar hebben we weer een prachtig uitzicht over de stad. Wat een leuke tour, een aanrader voor als je een citytrip maakt naar Lissabon!

MOURARIA & ALFAMA

’s Middags verkennen we de wijken Mouraria en Alfama. Deze laatste is de oudste wijk van de stad want het overleefde de aardbeving in 1775 en is een erg sfeervol. Witte huizen met rode daken, kleine straatjes, vele trappen, kerken en kunst kom je overal tegen. We worden uitgenodigd om bij een barbier te kijken, wat een plezier om hen aan het werk te zien. Op de laatste avond van onze citytrip belanden we in een sfeervol restaurant. Wat kun je lekker eten en drinken in Lissabon, alleen al daarvoor zou je hier heen gaan.

EUROPESE HOOFDSTAD

Helaas zit onze reis er alweer op. Na het ontbijt vertrekken we met de metro naar de luchthaven voor de terugreis. Wat hebben we genoten van deze citytrip en van Lissabon en er is nog veel meer te zien, dus zeker een stad om terug te komen. En misschien ontmoeten we wel met een bruidspaar voor een after-wedding-shoot. Dank je wel Boukje voor de heerlijke tijd, ik kan niet wachten op onze volgende trip.

Wil je ook naar een Europese hoofdstad voor een reportage, of om je skills als fotograaf te verbeteren? Wij vertrekken regelmatig naar een hoofdstad en jij kunt mee. Vraag naar de mogelijkheden!

Citytrip Lissabon 001 Citytrip Lissabon 002 Citytrip Lissabon 003 Citytrip Lissabon 004 Citytrip Lissabon 005 Citytrip Lissabon 006 Citytrip Lissabon 007 Citytrip Lissabon 008 Citytrip Lissabon 009 Citytrip Lissabon 010 Citytrip Lissabon 011 Citytrip Lissabon 012 Citytrip Lissabon 013 Citytrip Lissabon 014 Citytrip Lissabon 015 Citytrip Lissabon 016 Citytrip Lissabon 017 Citytrip Lissabon 018 Citytrip Lissabon 019 Citytrip Lissabon 020 Citytrip Lissabon 021 Citytrip Lissabon 022 Citytrip Lissabon 023 Citytrip Lissabon 024 Citytrip Lissabon 025 Citytrip Lissabon 026 Citytrip Lissabon 027 Citytrip Lissabon 028 Citytrip Lissabon 029 Citytrip Lissabon 030 Citytrip Lissabon 031 Citytrip Lissabon 032 Citytrip Lissabon 033 Citytrip Lissabon 034 Citytrip Lissabon 035 Citytrip Lissabon 036 Citytrip Lissabon 037 Citytrip Lissabon 038 Citytrip Lissabon 039 Citytrip Lissabon 040 Citytrip Lissabon 041 Citytrip Lissabon 042 Citytrip Lissabon 043 Citytrip Lissabon 044 Citytrip Lissabon 045 Citytrip Lissabon 046 Citytrip Lissabon 047 Citytrip Lissabon 048 Citytrip Lissabon 049 Citytrip Lissabon 050 Citytrip Lissabon 051 Citytrip Lissabon 052 Citytrip Lissabon 053 Citytrip Lissabon 054 Citytrip Lissabon 055 Citytrip Lissabon 056 Citytrip Lissabon 057 Citytrip Lissabon 058 Citytrip Lissabon 059 Citytrip Lissabon 060 Citytrip Lissabon 061 Citytrip Lissabon 062 Citytrip Lissabon 063 Citytrip Lissabon 064 Citytrip Lissabon 065 Citytrip Lissabon 066 Citytrip Lissabon 067 Citytrip Lissabon 068 Citytrip Lissabon 069 Citytrip Lissabon 070 Citytrip Lissabon 071 Citytrip Lissabon 072 Citytrip Lissabon 073 Citytrip Lissabon 074 Citytrip Lissabon 075 Citytrip Lissabon 076 Citytrip Lissabon 077

Wil je ook naar een Europese hoofdstad voor een reportage, of om je skills als fotograaf te verbeteren? Wij vertrekken regelmatig naar een hoofdstad en jij kunt mee. Vraag naar de mogelijkheden!

Posted in , ,