VEEL GESTELDE VRAGEN

Hieronder lees je veelgestelde vragen én antwoorden. Heb je toch nog een andere vraag? Stel ‘m gerust via ons contactformulier.

Wie zijn de fotografen van Heleen Klop?

Wij zijn Heleen en Wim, sinds 1999 getrouwd met elkaar, beiden professioneel fotograaf en mama en papa van Daniel en Thijs*. Na studies aan de Kunstacademie en Universiteit hebben we allebei jaren gewerkt als projectmanager. We fotograferen al van kinds af aan en sinds 2009 is HELEEN KLOP fotografie opgericht. Vanaf 1-1-2017 heten we HELEEN KLOP fotografen. Ons gezamenlijke bedrijf waar we dagelijks enorm van genieten! We zijn gespecialiseerd in bruiloften en familiereportages, altijd met onze Moment Design Techniek. Het kan zijn dat we ook andere fotografen meebrengen of inzetten. Dit gaat altijd in overleg.

Heleen Klop en Wim Blom

Wat fotograferen jullie?

Wij zijn fulltime fotografen met de grote wens betekenisvolle momenten vast te leggen. We hebben geen studio en werken alleen op locatie, want daar ligt onze kracht. We werken (voornamelijk) met natuurlijk licht en gebruiken alleen (professionele) Canon-apparatuur. We werken met Canon en de 24-70, 35, 50, 100 en de 70-200 zijn onze favoriete lenzen. We zijn dol op reportages maken buiten in de natuur en gebruiken daarbij de omgeving voor de mooie composities. Door de Moment Design techniek lijkt het niet op een foto-sessie zoals je dat misschien kent. Je hoeft bij ons niet te poseren. We gaan plezier maken en dat zul je terug zien op de foto’s.

Wat is Moment Design (voorheen Beloved)?

Wij zijn gecertificeerd Moment Design fotograaf en Moment Design docent. De technieken van Moment Design geven ons de mogelijkheid om je natuurlijk, mooi en ongeposeerd op de foto te krijgen. Daarnaast vinden we het belangrijk om jullie een leuke tijd te bezorgen. Het gaat om echte en eerlijke emoties en dat leggen we vast. Met kinderen doen we meer spelletjes, bij volwassenen zullen we meer vragen stellen en een reactie willen uitlokken. ? Onze aanpak slaat aan, en daarom werken steeds meer professionele fotografen op deze manier. Veel van hen zijn door Heleen opgeleid.

Waar fotograferen jullie?

We fotograferen overal en nergens! Nieuwe, onbekende locaties in Nederland vinden we super en ook bij mensen thuis. Met hetzelfde gemak stappen we in het vliegtuig, op weg naar een mooie plek binnen of buiten Europa. We zijn namelijk dol op reizen en werken graag in het buitenland. Waarom? Lees onze blogs maar eens.

Hoe werken jullie?

Na uitgebreid contact via de telefoon of e-mail ontvang je de opdrachtbevestiging en de factuur. Daarmee staat onze afspraak geboekt en is jullie tijd gereserveerd. Als we elkaar ontmoeten op de afgesproken tijd en plek gaan we samen mooie foto’s maken. Speels, ongedwongen en spelenderwijs. Na de sessie ben je van harte welkom bij ons op kantoor of hebben we een virtuele date. Op een groot beeldscherm zien jullie de foto’s en kies je de mooiste foto’s voor een album of wanddecoratie. We hebben genoeg voorbeelden om je te laten zien. Ieder album wordt door ons ontworpen, besteld en afgeleverd. Natuurlijk kun je ook de losse digitale bestanden afnemen. Die ontvang je via Wetransfer.

Online galerie

De foto’s zetten we in een online galerie. Natuurlijk kun je de link naar de galerie delen met vrienden en familie. De foto's staan 1 tot 3 maanden in de galerie. Je kunt de bestellingen online doorgeven of als je bij ons op kantoor de foto's komt bekijken.

Wanneer kunnen we op de foto?

We werken door de week en ook in het weekend. Als de agenda het toelaat, kun je ons op korte termijn boeken. We doen dit altijd in overleg met jullie. Als het mogelijk is plannen we direct een reserve-afspraak, zo kunnen we rekening houden met het Hollandse weer. Als de omstandigheden op de geplande dag te slecht zijn, wijken we uit naar de reservedatum. Mocht onze afspraak door bijvoorbeeld ziekte niet door kunnen gaan, dan is een keer verplaatsen geheel kosteloos.

Waarom fotograferen jullie graag?

Wij willen het verschil maken in het leven van mensen: door betekenisvolle beelden te maken die een leven lang meegaan. Weken, maanden, jaren vanaf nu realiseer je je dat deze momenten zo waardevol zijn. Momenten bewaren voor jullie is het liefste dat we doen.

Na de Kunstacademie werkte Heleen jarenlang als Projectmanager. Zij miste het creatief bezig zijn heel erg. Door de ziekte van zoontje Thijs* heeft ze belangrijke beslissingen genomen. Een daarvan was om alleen nog maar werk te doen waar ze gelukkig van wordt, zoals fotograferen. Met foto's kun je een verhaal vertellen, momenten bevriezen en daadwerkelijk een verschil maken voor mensen. Dat is zo bijzonder. Een eigen bedrijf te starten in crisistijd is best spannend, maar het is het allemaal waard. De juiste keuze!

Sinds 2013 werken Wim en Heleen samen. Wim werkte eerst achter de schermen en staat nu ook achter de camera. Geweldig om als team samen te werken en voor onze klanten echt een toegevoegde waarde om vanuit twee standpunten gefotografeerd te worden. Om echt niks te missen!

Hoeveel kost een fotosessie?

Voor alle prijzen verwijzen we je graag naar deze pagina. Wil je iets op maat, zoek je foto's voor je bedrijf of evenement, geen probleem. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Maken jullie ook zakelijke reportages?

We maken zeker ook fotoreportages voor onze zakelijke klanten. Profielfoto's, foto's voor websites en ook voor gedrukte media. Voor zakelijke reportages maken we altijd een offerte op maat. Vraag naar de mogelijkheden.

Ik ga trouwen. Doen jullie ook bruidsfotografie?

Grote bruiloften, intieme bruiloften, op beide zijn we dol. Het vastleggen van jullie momenten. Het gaat om jullie connectie, daar draait de dag om. Op onze speciale bruidspagina zie je hoe we dat aanpakken en lees je mooie bruidsblogs.

Andere vragen of opmerkingen?

Heb je andere vragen op dit moment? Stuur een berichtje en je hoort snel van ons.

Facebook? Insta? Nieuwsbrief?

Wil je graag op de hoogte gehouden van ons werk, volg ons dan via Social Media Facebook of Instagram of kijk regelmatig op ons blog.