EENVOUDIG TROUWEN | UTRECHT | VILLA JONGERIUS

Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop

Zolang ik me kan herinneren fiets ik langs dit bijzondere pand aan het Merwedekanaal. Jarenlang was het in slechte staat. Defensie heeft in het pand gezeten en het is zelfs een periode gekraakt geweest, als protest tegen de sloop. Kijk nu eens hoe het vrijstaand aan de Veilinghaven ligt in het prachtige middaglicht! Dit is Villa Jongerius en Jongerius Kantoor en het mooie is: je kunt er nu ook trouwen!

ARCHITECTONISCH HOOGSTANDJE

In 2006 werd de Stichting Vrienden van het Jongerius Complex opgericht door de kleinkinderen met als doel het behoud en de restauratie van het totale Jongerius Complex. De gebouwen zijn sinds 2018 gerestaureerd en is nu geopend als vergaderlocatie en nu ook een trouwlocatie.

Het is een architectonisch hoogstandje, een eigenzinnige mix is van het Moderne Bouwen en on-Nederlandse art deco motieven ontworpen door Jan Jongerius zelf. Indrukwekkend is het glas-in-lood plafond in de villa en de imposante hal. Ik vind het prachtig.

Bijzonder gebouw is dat Villa Jongerius en nu kun je er ook (Eenvoudig) Trouwen. Heb je interesse in een bruidsreportage op deze bijzondere plek of heb je interesse in een LoveShoot in de omgeving van Veilinghaven? Stuur ons dan een berichtje.

Geïnteresseerd! >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop Villa Jongerius Utrecht Fotograaf Heleen Klop