IN EN OM HET HUIS ZUIDHORN | ELLEN & ERIK

In En Om Het Huis Reportage

GEZINSREPORTAGE ZUIDHORN

Het geluk en gezinsleven van Ellen en Erik speelt zich alweer tien jaar af in het Groningse dorpje Zuidhorn. Hier voelen ze zich thuis samen met hun kinderen, Stein (7) en de tweeling Thom en Celeste (5). Ze zijn trots op hun mooie gezin en op het huis, dat zie je in alles terug. Hier is veel aandacht voor elkaar, maar ook voor inrichting en sfeer. Tijd voor een in en om het huis reportage in Zuidhorn.

Tijd voor nieuwe foto’s aan de wand

De vrijdagmiddag begint samen aan de grote houten eettafel in de keuken. Daarachter hangen mooie canvas portretten van het gezin en van de bruiloft. Die gezamelijke kiekjes dateren van alweer van 4 jaar geleden. Het is dus hoog tijd voor nieuwe foto’s in-en-om het huis. Het vastleggen van deze beelden is vooral voor Ellen belangrijk. Zij moest haar moeder op 21-jarige leeftijd al missen en ze heeft geen mooie foto van haar. Dat geeft deze gezinsreportage extra gewicht. Vandaag is Ellen niet de fotografe van het gezin maar is zij, zoals elke dag, in beeld als zorgzame moeder en partner.

Vol overgave wordt er met z’n allen een kaartspelletje gespeeld. Kijk eens naar die glimoogjes van de kinderen. Celeste is trots dat ze het helemaal alleen kan en laat zich niet in haar kaarten kijken. Stein voorziet mama van advies en Thom maakt zijn eigen spel, door een muurtje om zich heen te bouwen van boekjes en doosjes. Alle drie de kinderen hebben op hun eigen wijze groots plezier. Celeste is een knuffeltje met zowel mama als papa. En de broertjes Stein en Thom hebben veel plezier. Mooi om te zien hoeveel ze op elkaar lijken als ze hard moeten lachen.

Zie hoeveel de broertjes in dit gezin op elkaar lijken

Daarna is de houten trein aan de beurt. Volgens mij is dit vooral Thom zijn ding, maar Ellen en Celeste helpen vrolijk mee. Ruimte is er in ieder geval genoeg op de houten vloer in de kamer. Aan de andere kant, bij het raam maken Erik en Stein de mooiste bouwwerken van Kapla. Zo vader, zo zoon kun je wel zeggen want in zijn vrije tijd doet Erik graag aan houtbewerking. Ellen is een bezig bijtje en creëert graag nieuwe dingen. Ze is altijd bezig met zaken als inrichting, koken, de tuin of fotografie. Dat is in het huis terug te zien, alle details kloppen en er wordt vandaag samen met het hele gezin gekookt. Stein ontfermt zich aan tafel over de rode paprika, Thom doet de gele en Celeste snijdt de perzik voor de pilav. Ellen helpt iedereen en snijdt de uien en Erik schenkt de rode wijn in. Kortom er wordt volop geproefd, gelachen en natuurlijk wordt er om beurten flink in de pan geroerd.

Dank jullie wel Ellen, Erik, Stein, Thom en Celeste het was een voorrecht om jullie plezier en geluk vast te leggen. Wil jij ook jouw geluk vangen in een prachtig fotomoment? Stuur me een chatbericht of e-mail dan maken we snel een afspraak.
Zet de video voor de beste kwaliteit op HD

In januari reisde ik naar Cambodja om daar samen met een groep vrijwilligers huizen bouwen met en voor mensen daar met de Stichting Habitat for Humanity. De donaties van tien in en om het huis reportages, ook die van Zuidhorn, zijn hiernaartoe gegaan. Lees hier meer over bouwreizen! Wil je het uitgebreide verslag lezen van de bouwreis? Lees hier: Habitat Bouwreis CambuildJA.

Posted in ,