REIZEN | EUROPA ONTDEKKEN

Parijs

Europa ontdekken

Ook dit jaar ontstond er weer een droom. Nadat ik aan de andere kant van de wereld was geweest, de prachtige Fiorden had gezien realiseerde ik me dat Europa zo ontzettend mooi en veelzijdig is. Alles hebben we hier! Fjorden, bergen, woestijnen, alle soorten landschappen, heel veel geschiedenis en cultuur. Ik realiseerde me dat voor ik de rest van de wereld “moest” ontdekken er nog voldoende in Europa valt te ontdekken.

Ik heb een lijst gemaakt (jawel alweer een lijst) van alle landen en hoofdsteden die ik in mijn leven bezocht had. Dat gaf een duidelijk beeld. Hoogste tijd om Europa te ontdekken en hoe gaaf is dat om samen met mijn gezin te doen! In totaal heeft Europa 48 hoofdsteden. Ik had geen idee dat het er zo veel waren! Jij? Best een hoop, maar zeker te doen! Toch? En hoe gaaf zou het zijn als dit te combineren is met een Love Shoot of bruiloft? Een nieuwe droom was geboren.

Lange termijn droom

Mijn lange termijn droom staat vast. Ik ga Europa ontdekken met mijn camera. Daar heb ik nog een beetje hulp bij nodig. Ik wil graag een goede reden hebben om een stad te bezoeken. Een reportage, prewedding reportage, love shoot, post wedding shoot, trash the dress of bruiloft is een zeer zeer goede reden!

Mocht jij het komende jaar plannen hebben om met je lief een van de onderstaande steden te bezoeken dan hoor ik heel erg graag van je. En denk ‘ns aan vrienden of familie die in een hoofdstad wonen die je dolgraag een mooie reportage zou gunnen. Ik bied me graag aan als fotograaf. Of misschien zijn er wel netwerken waar je bij aangesloten bent die me verder kunnen helpen? Alle tips zijn welkom om deze droom te verwezenlijken! Vliegen wordt gelukkig steeds goedkoper. Wat let je nog om je vriend of vriendin, man of vrouw te verrassen in een buitenlandse stad? Tickets, buiten het hoogseizoen, kosten echt niet zo veel meer.

“Laat een landsgrens niet de grens van je dromen zijn.”

ParijsBen je net van plan je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen in het buitenland? Heb je trouwplannen ergens in Europa? Is jouw droom een geweldige Shoot in Rome (of een andere hoofdstad). Biedt RyanAir, EasyJet of KLM net dat goedkope ticket aan dat je wel moet boeken? COUNT ME IN!!! Ik ga heel graag met jullie mee om samen de stad te ontdekken. Een citytrip maken en daar ook nog mooie foto’s aan overhouden? Heb je interesse en wil je meer informatie stuur me dan een bericht via het contactformulier. En wie weet heb ik samen met jou over 5 jaar mijn DROOM gerealiseerd. Hoe gaaf zou dat zijn? Kijk vooral eens op het onderstaande lijstje.

Jouw grote droom?

Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw grote droom. Heb je die en hoe ga jij er voor zorgen dat deze uitkomt? Wie weet komt ie uit als je ‘m opschrijft! Als je tips/opmerkingen hebt naar aanleiding van deze blog laat het me weten.

Hoofdsteden van Europa

✔ = bezocht

 1. Albanië – Tirana
 2. Andorra – Andorra la Vella
 3. Azerbeidzjan – Bakoe
 4. België – Brussel ✔ (2015)
 5. Bosnië en Herzegovina – Sarajevo ✔ (1983)
 6. Bulgarije – Sofia
 7. Denemarken – Kopenhagen ✔ (2013)
 8. Duitsland – Berlijn ✔ (2016)
 9. Estland – Talinn
 10. Finland – Helsinki
 11. Frankrijk – Parijs ✔ (2015)
 12. Georgië – Tbilisi
 13. Griekenland – Athene
 14. Hongarije – Boedapest ✔ (2017)
 15. Ierland – Dublin ✔ (2016)
 16. IJsland – Reykjavik ✔ (2016)
 17. Italië – Rome ✔ (2018)
 18. Kazachstan – Astana
 19. Kroatië – Zagreb
 20. Letland – Riga ✔ (2016)
 21. Liechtenstein – Vaduz
 22. Litouwen – Vilnius
 23. Luxemburg – Luxemburg (Stad)
 24. Macedonië – Skopje
 25. Malta – Valletta ✔ (1995)
 26. Moldavië – Chisinau
 27. Monaco – Monaco
 28. Montenegro – Podgorica
 29. Nederland – Amsterdam ✔
 30. Noorwegen – Oslo ✔ (2015)
 31. Oekraïne – Kiev ✔ (2019)
 32. Oostenrijk – Wenen ✔ (2018)
 33. Polen – Warschau
 34. Portugal – Lissabon ✔ (2017)
 35. Roemenië – Boekarest
 36. Rusland – Moskou
 37. San Marino – San Marino città
 38. Servië – Belgrado
 39. Slovenië – Ljubljana
 40. Slowakije – Bratislava
 41. Spanje – Madrid ✔ (2019)
 42. Tsjechië – Praag ✔ (2017)
 43. Turkije – Ankara
 44. Vaticaanstad ✔ (2018)
 45. Verenigd Koninkrijk – Londen ✔ (1995)
 46. Wit-Rusland – Minsk
 47. Zweden – Stockholm ✔ (2015)
 48. Zwitserland – Bern

Op de hoogte blijven van alle stedentrips? Like nu de Facebook Page van HELEEN KLOP fotografen. Ga je trouwen in het buitenland en ben je op zoek naar een Bruidsfotograaf met veel buitenland-ervaring? Kijk ook eens op onze trouwpagina!