WANDEL EN FOTO CHALLENGE APRIL

Mobiele Fotografie Heleen Klop

Wat is dit een rare tijd. Door het Coronavirus staat ons leven zoals we dat kennen totaal op z’n kop en niks is meer zoals het was. Om niet het hoofd te laten hangen daag ik mijzelf keer op keer uit en zoek ik naar mogelijkheden die me energie geven en die positief zijn. En soms is dat gewoon de hele dag een boek lezen die ik interessant vindt. Een andere manier is bijvoorbeeld een stuk wandelen. En zo ontstond deze Wandel en Foto Challenge. Maanden geleden heb ik me voorgenomen iedere dag minimaal een half uur te wandelen. Ik vond dat ik te veel stil zat en ik wilde meer in beweging zijn. Heerlijk om de dag te beginnen met mindfulness en geïnspireerd te worden door de natuur. En dat houd ik al vanaf augustus vol. Iedere dag ga ik een frisse neus halen, ontspannen en opladen voor de dag die komen gaat.

INSTAGRAM EN FACEBOOK

Omdat mijn telefoon altijd met me meegaat, ik luister naar een podcast en zet Runkeeper aan, heb ik ook de mogelijkheid een foto te maken. En deze post ik iedere dag op Instagram en op Facebook. Zo leg ik verantwoording af aan mijzelf, de bekende stok achter de deur! En zo ontstond het volgende idee. Samen wandelen is geen optie nu met Corona, al doe ik dat af en toe samen met Wim. We moeten, volledig terecht, afstand houden maar zelf wandelen, een foto maken en die ergens posten kan natuurlijk wel. Dus wie doet er mee?

LEKKER IN BEWEGING

Wat houdt deze Challenge in? Je gaat alleen of met je partner/kind(eren) een half uur lopen in de buurt van je huis. Lekker in beweging, heerlijk even een frisse neus halen en je gaat op zoek naar die ene foto! Die foto post je met de hashtag #wandelchallengeapril en tag mij (@heleenklop). Er is iedere dag een ander thema, maar hoe jij dat thema interpreterend is helemaal aan jou. Het is juist super leuk te zien wat de verschillende mensen met dit thema gaan doen! Neem bijvoorbeeld het thema Groen. Ik ga bijvoorbeeld op zoek naar bijzondere planten, mooie grassen en op een bepaald moment zie ik het juiste plaatje. Mijn “groene” foto van de dag is een mooie treurwilg met jonge groene blaadjes. Maar het had net zo goed een groen bord of graffiti kunnen zijn! (Lees verder onder de foto)

Wandel Challenge April Heleen Klop

#GROEN

BETER LEREN FOTOGRAFEREN

Vind je het leuk deze uitdaging met me aan te gaan en wandel je op afstand met me mee? Trek je schoenen aan, wandel je deur uit en ga op zoek naar jouw foto van de dag! Ik  heb voor iedere dag een thema en deze staan hieronder. Er valt niks te winnen, al is een betere conditie én beter leren kijken natuurlijk al een cadeau! Wil je tips over hoe je beter met je mobiel kunt fotograferen, vraag dan de gratis Mobiele Fotografie Tips aan via deze link. Als je een foto voor de challenge post op Instagram of Facebook, tag me in het bericht (@heleenklop) en gebruik de hashtag #wandelchallengeapril en het thema van die dag (bijv. #groen) Ik ben heel erg benieuwd naar jouw wandeling en naar je foto! (Let op: houd wel afstand en doe voorzichtig. Blijf gezond!)

Thema’s van de maand April

Woensdag 1 april: Groen
Donderdag 2 april: Roest
Vrijdag 3 april: Beeld
Zaterdag 4 april: Paraplu
Zondag 5 april: Bloem
Maandag 6 april: Straat
Dinsdag 7 april: Kunst
Woensdag 8 april: Tunnel(visie)
Donderdag 9 april: Lach
Vrijdag 10 april: Buurt
Zaterdag 11 april: Perspectief
Zondag 12 april: Water
Maandag 13 april: Kader
Dinsdag 14 april: Horizon
Woensdag 15 april: Drie
Donderdag 16 april: Eerste letter van je naam
Vrijdag 17 april: Wildlife
Zaterdag 18 april: Muur
Zondag 19 april: Favoriet
Maandag 20 april: Schattig
Dinsdag 21 april: Liefde
Woensdag 22 april: Zwart/wit
Donderdag 23 april: Streep
Vrijdag 24 april: Structuur
Zaterdag 25 april: Wandel
Zondag 26 april: Sport
Maandag 27 april: Auto
Dinsdag 28 april: Wit
Woensdag 29 april: Spel
Donderdag 30 april: Challenge

Ben je helemaal enthousiast en wil je echt betere foto’s maken met je mobiele telefoon? In 2 uur tijd alle tips en tricks leren en direct het verschil zien? Geef je dan op voor onze Workshop Mobiele Fotografie. Deze is nu ook online te volgen via Zoom of Skype! Deze workshop is normaal gesproken live bij ons op kantoor maar aangezien dat nu niet kan door het Coronavirus gaan we het online doen, 1-op-1 via Zoom  of Skype.

En het leukste is: de eerste 3 deelnemers die zich aanmelden krijgen deze workshop met een flinke korting!!! Niet €147 maar €97. En je kunt natuurlijk ook met je hele gezin meedoen. Stuur snel een bericht en we vertellen je meer. Zo ga je nog gemotiveerder met deze wandel en foto challenge aan de slag. Tot online!

Wandel Challenge April Heleen Klop

#SCHADUW

Wandel Challenge April Heleen Klop

#KATJE

Wandel Challenge April Heleen Klop

#SPOOR

Wandel Challenge April Heleen Klop

#GRAS

Wandel Challenge April Heleen Klop

#IJS

Wandel Challenge April Heleen Klop

#SPRING