WAAROM MOMENT DESIGN

Loveshoot In Winter Utrecht

Moment Design is perfect… voor wie niet graag op de foto gaat!

Moment Design: wat is dat nu precies? En waarom werkt het zo goed? Moment Design is een fotografietechniek. Geen techniek gericht op het alleen maar juist instellen van de camera en de perfecte compositie. Nee, Moment Design is gericht op momenten en op de mensen die voor de camera staan. Op jullie dus! Ik ken heel veel mensen voor wie op de foto gaan nu niet direct ‘leuk’ is. Ze willen graag een fijne shoot met hun partner of geliefde, maar vinden het spannend om op de foto te gaan. Ze staan nooit leuk op de foto, althans dat vinden ze zelf. Herken je dit? Helaas velen met jou!

Hoe werkt Moment Design?

Steeds meer koppels kiezen ervoor om voorafgaand aan hun grote dag een LoveShoot te doen. Een fijne voorbereiding waar we veel plezier maken en elkaar alvast leren kennen. Een Moment Design-reportage begint zelfs al voordat er uberhaupt één camera aan te pas komt. Jullie krijgen van ons een paar weken van te voren een vragenlijst, met leuke vragen over jullie eerste ontmoeting, wat je zo leuk vindt aan elkaar en waar je samen om moet lachen. Je vult de vragen apart van elkaar in en deelt ze tijdens de shoot met elkaar. Superleuk en verrassend om te doen! Voor mij is het een handige manier om jullie alvast wat beter te leren kennen. Tijdens de shoot levert het vragen stellen geen vervelende stiltes op, want de antwoorden, die heb je paraat 🙂

Loveshoot In Winter Utrecht

 

Moment Design tijdens de shoot

Tijdens jullie reportage stel ik vragen en laat ik jullie elkaar het antwoord vertellen. Zo mooi om te zien hoe een koppel helemaal opleeft en soms zelfs opnieuw verliefd wordt op zo’n moment. Vaak komen ze in een soort bubbel. “O ja, weet je dat nog, dat had je toen aan en het sneeuwde buiten…” Ik kan dan rustig wat meer afstand als fotograaf nemen om een nieuwe compositie te kiezen. De koppels gaan helemaal in elkaar op, echt even quality time voor hen. Je merkt vanzelf wanneer ze uitgesproken zijn en toe zijn aan een nieuwe vraag. “Wie van jullie twee… houdt het meest van uitslapen?”

Lachen mag 🙂

Als fotograaf weet je nooit precies hoe een shoot verloopt als je op locatie werkt. Werkt het weer mee, vinden we een mooie plek, hoe valt het licht. Een ding staat altijd vast: iedere shoot die we samen doen is ontspannen. Er is veel ruimte om samen plezier te maken en te lachen. Wedden dat je ook in de lach schiet? “Als hij een vervoersmiddel zou zijn, wat zou hij zijn?”

Love Shoot Dublin Ierland

 

Dit is een geweldige voorbereiding op je trouwdag

En dan.. op je trouwdag ben je qua fotografie al helemaal op je gemak. De dag zelf is ten slotte al spannend genoeg 🙂 Je bruidsreportage wordt echt bijzonder omdat we elkaar al beter kennen en echt plezier hebben. Door het creëren van speciale momenten vergeet je de camera, en wordt gefotografeerd worden echt heel leuk en het resultaat.. dat is waanzinnig! Echt persoonlijk en uniek, dit is dé manier om geweldig op de foto te komen.

Loveshoot In De Winter

Kijk en oordeel zelf

Natuurlijk hebben we een paar mooie shoots voor je: kijk en oordeel zelf op onze blog! En wil je nu ook een LoveShoot om jullie liefde te vieren? Leuk! Laten we direct een afspraak maken. Leuk om als laatste te vertellen is dat ik als een van de eerste fotografen ook een Certified Moment Design Teacher ben. Dat betekent dat ik regelmatig andere fotografen train en hen de technieken van Moment Design leer toepassen. Want dit is zo super om te doen! Daardoor wordt iedere Shoot een bijzondere belevenis. Dat gun je iedereen toch! Wil je dit ook leren? Opgeven voor een van onze workshops kan via deze knop.

Geef je nu op voor MD! >>
Posted in , ,