ARTIKEL | TROUWALBUM | ANNE & MICHAEL

Album Heleen Klop Fotografen

Anne: “Toen ik een jaar of 21 was vond ik op de zolder van mijn oma iets heel speciaals. Ik was met mijn zussen aan het opruimen en in een oude doos, tussen allerlei papieren, zat het trouwalbum van mijn ouders. Het was een iets kleiner formaat dan het oorspronkelijke. Superspeciaal, want ik heb mijn moeder maar kort gekend. Zij overleed toen ik een tiener was. Het trouwalbum van mijn ouders heb ik altijd veel doorgebladerd, zeker nadat mijn moeder overleden was. Nooit geweten dat er een tweede album was. Dit album had ook echte foto’s, en briefjes met het handschrift van mijn moeder erbij. Met liefde gemaakt.”

EEN ALBUM IS SPECIAAL

Anne vertelt verder: “Urenlang zat ik met mijn zussen op zolder, bladerend in het boek. We haalden herinneringen op, kletsend over mama, huilden, lachten en voelden ons enorm verbonden met haar. Ik bekeek de uitnodiging en een gedroogde bloem, waarschijnlijk van het boeket of corsage. We voelden de foto’s en meenden zelfs de geur van de bloem nog te ruiken! Ik besloot dat als ik ooit ging trouwen, ik ook een echt trouwalbum zou laten maken. Het is niet te vergelijken met digitale foto’s, op een beeldscherm. Een album is speciaal… Om met mijn toekomstige kinderen en kleinkinderen in te bladeren, aan te ruiken, te voelen. Intens herbeleven.”

Album Heleen Klop Fotografen

DOL OP REIZEN

Anne en Michael zijn begin 30 en zijn dol op elkaar. Ze komen uit de randstad, zijn daar opgegroeid en hebben daar ook gestudeerd. Zij is jurist en hij is arts en komen uit een fijn, warm gezin. Hij heeft 2 oudere broers, waarvan de een vrijgezel is en de ander getrouwd met twee kinderen: een jongen en een meisje. Zij is de oudste van 3, heeft 2 zussen. Michael’s ouders zijn nog bij elkaar, en dat is een gelukkig huwelijk met natuurlijk de gebruikelijke ups- en downs. Echt een voorbeeld voor Michael. Anne is haar moeder op jonge leeftijd verloren, in haar tienerjaren maar haar vader leeft nog en is gezond. Ze heeft een warme band met hem, en dat hij Michael aardig vond was dan ook heel belangrijk voor haar.

LEUKE CITYTRIP IN EUROPA

Zodra ze een lang weekend vrij kunnen krijgen gaan ze op pad voor een leuke citytrip in Europa, het liefst in een Airbnb. En met de langere vakanties gaan ze graag met hun rugzak van plek naar plek. Ze zijn al op vele plekken op de wereld geweest: Australië, Nieuw Zeeland, Amerika en ook op vele mooie plekken van Europa. Michael heeft Anne op een van de reizen gevraagd of ze wilde trouwen.

OP ZIJN KNIEEN

Ze beklommen een hoge berg in Spanje en dat leek hem de perfecte plek om haar ten huwelijk te vragen. Het aanzoek was goed voorbereid, de ring brandde in zijn zak en even leek het weer roet in het eten te gooien. Maar helemaal bovenaan gekomen klaarde het plotseling op en was het uitzicht fenomenaal. De wereld lag aan hun voeten, en daar ging hij op zijn knieën. En ze zei JA! En sindsdien is hun relatie nog steviger en intenser. Ze beseffen zich heel goed dat ze van 2 personen en 2 losse gezinnen naar een nieuwe grote familie gaan. Een belangrijk nieuw punt in de geschiedenis van hun families.

Album Heleen Klop Fotografen

UIT EIGEN ERVARING

Ze wilden van onze trouwdag een speciale dag maken. Geen verplichte nummers maar persoonlijk, intiem en uniek met alle dierbaren, familie en vrienden. En met echte foto’s als prachtige herinnering. En zo kwamen ze bij ons om over de fotografie voor hun bruiloft te praten. Een goede vriendin wees hen op de website. We hanteren een ontspannen, prettige manier van fotograferen: Moment Design. Het maken van foto’s gaat zo spontaan dat je er als koppel geen erg in hebt. Heel speciaal.

EIGEN ERVARING

“We waren onder de indruk van Heleen en Wims verhaal. Ze vertelden ons waarom ze zo graag fotograferen. Hun jongste zoon werd geboren met een ongeneeslijke stofwisselingsziekte en overleed op 4-jarige leeftijd, na jaren van intensief zorgen. Ze weten daarmee uit eigen ervaring hoe belangrijk foto’s en herinneringen zijn. Voor hier en nu, voor later. Voor familie en vrienden, om steeds weer het verhaal te kunnen vertellen en om herinneringen op te halen.”

EEN LACH EN SOMS EEN TRAAN

Foto’s vertellen een verhaal, in verdrietige maar ook bij vrolijke momenten. En dat is wat we alweer jaren het allerliefste doen, verhalen vertellen met onze foto’s. Niet oppervlakkige geposeerde foto’s maar echte emoties, een lach en soms een traan. Zoals het ook echt is op zo’n dag. Een dag waarbij Moment Design volop toegepast wordt. Een ontspannen, prettige techniek waardoor het maken van foto’s zo spontaan gaat en de foto’s echt tot je gaan spreken. Foto’s met een diepere betekenis, intens en echt.

IK VERHEUGDE ME ECHT OP DE SHOOT

“We kletsten alsof we elkaar al jaren kenden. Onze kennismaking was daarmee meer dan een zakelijk kennismakingsgesprek. Wim en Heleen luisterden, wilden weten welk gevoel wij vastgelegd wilden hebben. Ze zien hoe we glimmen als we over elkaar praten en hoe belangrijk onze familie voor ons is. En ook heel praktisch, samen namen we de dag door en bepaalden we wat belangrijk voor ons is. Als fotografen-team waren Wim en Heleen de hele dag aanwezig. Van het klaarmaken, de ceremonie, de receptie, het diner met speeches door de papa’s en de getuigen en ook het feest. Juist om het hele verhaal te vertellen en de start vast te leggen van onze nieuwe grote familie. Met ook de speciale momenten aan het begin de dag, hoe zijn de eerste blikken van papa en van de bruidegom.”

KLEINE MOMENTEN

“Vanaf het aankleden was Heleen bij mij en mijn zussen. Wim was bij Michael toen hij super nerveus stoeide met zijn stropdas. En, je gelooft het niet, ik verheugde me echt op de shoot. Dat kon ook alleen maar prachtig worden met Moment Design. Op de foto’s zie je welke emoties er speelden, welke gasten er waren maar ook wat er tussendoor gebeurde. Heleen en Wim zijn een goed team, de een was steeds in onze buurt, de ander liep rond en fotografeerde de ogenschijnlijk kleine momenten – die later zo speciaal blijken te zijn. Ons nichtje dat in slaap viel, een traan die op de achterste bank wordt weggepinkt, oma die intens geniet van haar kleinkinderen.”

Album Heleen Klop Fotografen

HET MOOIE TROUWALBUM MET ONZE NAMEN EROP

“Onze trouwdag was onvergetelijk, de foto’s zijn geweldig. Een distel uit het bruidsboeket zit gedroogd tussen de bladen. In mijn mooiste handschrift stop ik er briefjes bij. Het mooie trouwalbum met onze namen erop en 4 ouder-albums kregen we 2 maanden na de bruiloft. Onze ouders zijn dolblij met hun eigen album, een mini-versie van de onze. En ook een voor opa en oma’s. Ik weet hoe waardevol dat is. De foto’s zelf kregen we trouwens binnen een maand al te zien, in een prachtige slideshow. Binnenkort zien we Heleen en Wim weer. Ze gaan ons opnieuw fotograferen, ik nu met mijn mooie zwangere buik en Michael als trotse aanstaande vader. Ik kijk er naar uit.”

KENNISMAKEN

Foto’s vertellen een verhaal, van vrolijke momenten en soms ook over verdrietige tijden. We zijn dol op verhalen. Hebben jullie trouwplannen en denk je dat wij bij jullie passen? Laten we dan ook kennismaken. We doen niets liever dan dit verhaal vertalen naar een trouwalbum. Kom ze bij ons bekijken. Meer trouwfoto’s bekijken? Kijk ook eens op onze bruidspagina.

Ik heb interesse! >>
Posted in , ,