REIZEN | CITYTRIP | ROME & VATICAANSTAD

Citytrip Rome

In het voorjaar was het zover. Wederom mocht ik een citytrip maken, deze keer was het Rome. Weer een hoofdstad bezoeken en deze keer zijn het zelfs 2 hoofdsteden: Rome en Vaticaanstad. Daarmee komt mijn teller op 18 te staan. Hoofdstad 17 en 18 van de 48 hoofdsteden van Europa!

CITYTRIP ROME

Het is mijn droom om ze allemaal te bezoeken. Een droom die langzaam maar zeker uitkomt. Nu mocht ik er ook een gezin fotograferen, maar we hebben meer dan genoeg tijd om de toerist uit te hangen. Al is het te groot en te mooi om allemaal in een paar dagen te bekijken.

TOERISTEN

De eerste dag gaan we te voet de stad verkennen. Het is één groot openluchtmuseum, met oudheid op iedere hoek. Overal waar je kijkt zie je oude bouwwerken staan, beelden, fonteinen, ruïnes en er wordt volop gerestaureerd. Natuurlijk zijn de toeristen niet te missen, zeker bij de toeristische trekpleisters. Ik wil niet weten hoe druk het hier in de zomer is. Wij bezoeken de stad door de week en in het voorjaar en dan is het heel goed te doen. In de iets minder bekende wijk Trastevere belanden we deze avond, in een leuk en gezellig familierestaurant en genieten we van een goede Italiaanse maaltijd. Buon appetito!

FIETSEND ROME VERKENNEN

Op advies van een van onze bruidsparen hebben we een rondleiding op de fiets geboekt, met een Nederlandse gids: Anouk van Rome van Dichtbij. Zij woont alweer jaren in deze stad met Italiaanse man en kinderen en kent alle plekken. Ze weet op een zeer onderhoudende manier te vertellen over deze bijzondere en afwisselende stad. De perfecte manier om bovengronds, op een snelle en fijne manier, verschillende wijken van de stad te bekijken. Wat een hoop fotogenieke – bekende en minder bekende – plekken zijn er hier! En zo’n e-bike is met alle heuvels wel erg fijn. Je kunt dan bijvoorbeeld genieten van het uitzicht bij het kanon bij Gianicolo Park. Iedere dag om 12 uur gaat het een keer af.

CITYTRIP VATICAANSTAD

Naast de vele mooie plekken in Rome, bezoeken we ’s middags Vaticaanstad. Daar heb je het beroemde Sint-Pietersplein (kleiner dan ik me had voorgesteld), verschillende Vaticaanse musea waar we een rondleiding hebben met een zeer grappige gids, Sint Pietersbasiliekasiliek en natuurlijk de Sixtijnse Kapel. Indrukwekkend om dat nu eens in het echt te zien. Na een hele dag sightseeing ploffen we moe maar voldaan neer op een terras bij Piazza Navona en drinken we een heerlijk glas wijn, met pizza natuurlijk!

COLOSSEUM

Dag 2: Nog een heerlijke dag sightseeing. We staan vroeg op en gaan snel op pad om alle drukte voor te zijn. Helaas, dat hebben meer mensen bedacht. Natuurlijk bezoeken we de Trevifontein, de Spaanse Trappen op het Piazza dit Spagna, het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon. Het is dat je deze niet mag overslaan als je in Rome bent maar het was overal druk. Zelfs in de “skip-the-line” rij duurt het even voordat je aan de beurt bent. Het is dan ook zeker aan te bevelen kaartjes vooraf online te bestellen en niet ter plaatse. Ik vraag me af of het ooit rustig is in een stad als Rome. Ik vermoed dat er altijd wel veel toeristen zullen zijn. Ach, en geef ze eens ongelijk. Wat een prachtige stad.

GEZINSREPORTAGE

Op de laatste dag van deze trip sluit ik af met een mooie gezinsreportage van Anouk en haar gezin. Op een van haar favoriete plekken van de stad, bij Giardini del Celio, een van de oudste plekken van de stad maken we een hoop plezier in het Nederlands/Italiaans. De spelletjes en opdrachtjes maken het leuk voor ons allemaal. Daarna is het snel de koffer inpakken en uitvogelen hoe we het snelst bij de luchthaven konden komen. Het nieuwe treinstation in de buurt van onze Airbnb was al wel klaar maar de informatie daarover was nog niet helemaal duidelijk. 😉 Maar we zijn op tijd en vliegen in een paar uur weer terug naar huis.

HET VERVOLG

Wat een geweldige stad is Rome, zeker als je je niet stoort aan de vele toeristen. Het is eigenlijk te groot om alles in een paar dagen te bekijken, dus neem er zeker de tijd voor. Het is ons goed bevallen om in het voorjaar te gaan. De temperaturen zijn dan erg behaaglijk en wellicht iets minder toeristen. Een fiets-tour vonden wij zeer de moeite waard, zeker omdat je met een gids meer achtergrondinformatie krijgt. Je ziet de highlights en daarna kun je alsnog plekken uitgebreider bekijken. Al met al een plaats om zeker nog eens terug te keren, misschien wel voor een mooie Destination Shoot. Prachtige locaties genoeg!

JE EIGEN FOTOGRAAF MEE

Ook zoveel zin gekregen om een citytrip te maken? Heerlijk ronddwalen in een Europese hoofdstad? Misschien is je volgende reis al geboekt? Heb je er al eens aan gedacht je eigen “fotograaf voor een dag” mee te nemen? Je hoeft je niet meer druk te maken of de foto’s van jullie reis wel lukken. Geen gesleep met een camera dus optimaal genieten van de stad en van elkaar. Ik, als jullie fotograaf voor een dag, reis een dag met jullie mee. Jullie staan keer op keer samen te gek op de foto’s, op alle mooie locaties van die stad en komen thuis met een prachtige herinnering, vastgelegd op beeld.

FOTOBOEK

En wat is er leuker die foto’s aan familie en vrienden te laten zien. En als het maken van een fotoboek van jullie reis altijd uitgesteld wordt dan hebben we de oplossing voor jullie. Binnen enkele weken na de trip hebben jullie al een prachtig vakantieboek met de gemaakte foto’s in huis, om aan iedereen te tonen! Meer weten? Vraag hier naar de mogelijkheden! Heleen bezoekt alle hoofdsteden van Europa. Lees in deze blog welke hoofdsteden er allemaal zijn en in welke ze al geweest is. Misschien maakt ze de volgende reis wel met jou.

Naar de winkel >>

Citytrip Rome 001 Citytrip Rome 002 Citytrip Rome 003 Citytrip Rome 004 Citytrip Rome 005 Citytrip Rome 006 Citytrip Rome 007 Citytrip Rome 008 Citytrip Rome 009 Citytrip Rome 010 Citytrip Rome 011 Citytrip Rome 012 Citytrip Rome 013 Citytrip Rome 014 Citytrip Rome 015 Citytrip Rome 016 Citytrip Rome 017 Citytrip Rome 019 Citytrip Rome 020 Citytrip Rome 021 Citytrip Rome 022 Citytrip Rome 023 Citytrip Rome 024 Citytrip Rome 025 Citytrip Rome 027 Citytrip Rome 028 Citytrip Rome 029 Citytrip Rome 030 Citytrip Rome 031 Citytrip Rome 032 Citytrip Rome 033 Citytrip Rome 034 Citytrip Rome 035 Citytrip Rome 036 Citytrip Rome 037 Citytrip Rome 038 Citytrip Rome 039 Citytrip Rome 040 Citytrip Rome 041 Citytrip Rome 042 Citytrip Rome 043 Citytrip Rome 044 Citytrip Rome 045 Citytrip Rome 046 Citytrip Rome 047 Citytrip Rome 048 Citytrip Rome 049 Citytrip Rome 050

Foto: Heleen Klop

Spaanse trappen

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Colosseum

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Foto: Heleen Klop

Geweldige stad is Rome. Absoluut een aanrader! 

 

]

Posted in , ,