REIZEN | CITYTRIP | BERLIJN

Dom Van Berlijn

CITYTRIP NAAR BERLIJN

Wat is Berlijn een geweldige, bruisende stad. Perfecte keuze voor een citytrip. Op een vrijdagochtend in de herfst kom ik vroeg aan in deze stad. Nog niet eerder ben ik hier geweest en daarom staat het ook hoog op mijn lijstje met steden. Het koppel dat ik op de foto zal zetten komt pas ’s avonds aan dus ik heb de hele dag voor mijzelf. Heerlijk ronddwalen en op verkenning op de fiets, je doet me geen groter plezier. Een fiets huren is een tip van iemand die de stad goed kent, een zeer waardevolle tip kom ik achter.

WERELDSTAD

Het hotel ligt in de wijk Mitte, prima aangesloten op het openbaar vervoer. Ik zal echter geen gebruik maken de bus of tram want fietsen is veel leuker. Je ziet veel meer. De stad is in verschillende wijken verdeelt en iedere wijk heeft een andere uitstraling. Ik heb geen voorstelling van Berlijn maar dat het zo groot en uitgestrekt is had ik niet gedacht, naïef wellicht want het is een wereldstad. In twee en een halve dag kan ik veel zien maar ik moet me er bij neerleggen dat ik niet alles zal zien.

KLEIN ORKEST

Ik blijf dit bezoek ten oosten van Tiergarten, het enorme park in het centrum van de stad. Regelmatig steek ik rivier de Spree over via verschillende bruggen en waar je ook bent (meestal) zie je de Fernsehen Turn wel. Ik ben blij met dit geweldige oriëntatiepunt, echt verdwalen kan niet. De eerste dag maak ik flink wat kilometers en bezoek belangrijke plekken in de stad. Het zijn namen die ik goed ken uit de geschiedenisboeken, maar vooral van het nummer van Klein Orkest: Over de muur.

MIJN BERLIJN

Ik volg een lijst met tips van vrienden voor deze citytrip in Berlijn en ook het boek Mijn Berlijn van Marjolein van der Kolk geeft me waardevolle tips. Eerst fiets ik naar de Dom van Berlijn, via Alexanderplatz met de Fernsehturm en over Unter der Linden naar de Brandenburger Tor. Daar sla ik links af en bezoek ik het Holocast Memorial en ga bij het Holocast Museum naar binnen. Ik ben erg onder de indruk…

HACKERSENMARKT

Dan vervolg ik mijn route. Natuurlijk moet ik even Checkpoint Charlie bezoeken, wat is het daar druk! Potzdammer Platz kan ik ook afvinken. Vervolgens fiets ik door naar Öberbaumbrücke om daar de Spree over te steken en East Side Gallery met de prachtige graffitimuren te bekijken. Helaas staan er hekken voor de graffiti. Dan fiets ik door naar de Hackersenmarkt voor een late lunch en geniet met volle teugen. Die middag fiets ik nog een stuk langs de voormalige Berlijnse muur en daarna rijd ik terug naar het hotel en wacht op Ivonne en Damian. Met hen zal ik een reportage maken.

PARK AM WASSERTURM

De volgende ochtend rijden we, Ivonne en Damian en ik, eerst naar Anna Blume, het ontbijtcafé in Prenzlauerberg. Nog niet eerder heb ik zo lekker en uitgebreid ontbeten. Wat een goede tip! We bezoeken de Farmers Market en wandelen dan door naar Park Am Wasserturm voor de Loveshoot. Vervolgens maken we een rondje door de stad. Fijn dat ik al wat locaties heb kunnen scouten. Vele high lights komen aan bod.

GEWELDIGE GRAFFITI

Ook nu lunchen we bij de Hackersenmarkt, zoeken én vinden Hof Haus Schwarzenberg met geweldige graffiti en wandschilderingen en fietsen door Grossen Tiergarten. Dit is een enorm park en geen dierentuin, wat ik eerst dacht. 🙂 De dierentuin is er wel maar dat grenst aan het zuid- westen van het grote park. We beklimmen de trappen van Siegesäule, een herdenkingszuil op een rotonde, en genieten van het uitzicht: overal herfstkleuren! Prachtig!

INTENSIEVE DAGEN

Die dag sluiten we af bij Café am Neuen See, een sfeervol restaurant in Tiergarten. Wat een geweldige leuk stel en wat hebben we veel gezien! De volgende dag pak ik mijn koffer en vertrek met de bus naar de luchthaven. Dit waren heel intensieve dagen maar wat heb ik genoten. Ik heb een gedeelte van deze stad gezien tijdens deze citytrip, dus blijft er meer dan genoeg over voor een volgende keer Berlijn! Ik kan niet wachten.

Citytrip Berlijn

Citytrip Berlijn

Boeken Te Leen Berlijn

Boeken Te Leen Berlijn

Ontbijt In Berlijn

Ontbijt In Berlijn

Frühstück In Berlijn

Frühstück In Berlijn

Anna Blume Ontbijt Berlijn

Anna Blume Ontbijt Berlijn

Prentzlauer Berg Markt Berlijn

Prentzlauer Berg Markt Berlijn

Farmers Market Prentzlauer Berg

Farmers Market Prentzlauer Berg

Market Prentzlauer Berg Berlijn

Market Prentzlauer Berg Berlijn

Prentzlauer Berg Markt Berlijn

Prentzlauer Berg Markt Berlijn

Park Am Wasserturm Berlijn

Park Am Wasserturm Berlijn

Wasserturm Berlijn

Wasserturm woningen Berlijn

Park Am Wasserturm Berlijn

Park Am Wasserturm

Prentzlauer Allee Berlijn

Prentzlauer Allee Berlijn

Fernsehturm Berlijn

Fernsehturm Berlijn

St Marienkirche Berlijn

St. Marienkirche Berlijn

Unter Der Linden Berlijn

Unter Der Linden Berlijn

Brandenburger Tor Berlijn

Brandenburger Tor Berlijn

Reichtag Berlijn

Reichtag in de verte

Holocaustmonument Berlijn

Holocaustmonument

Holocaustmuseum Berlijn

Holocaust Museum Berlijn

Oberbaumbrücke Berlijn

Oberbaumbrücke Berlijn

East Side Gallery Berlijn

De kus East Side Gallery Berlijn

East Side Gallery Berlijn

East Side Gallery Berlijn

00032 Citytrip Berlijn

Potsdamer Platz Berlijn

Park nabij Potsdamer Platz Berlijn

Near Checkpoint Charley Trabanten Berlijn

Near Checkpoint Charlie Trabant Berlijn

Hackescher Markt Berlijn

Tramlijn door Berlijn

Hackescher Markt Berlijn

Hackeschermarkt Berlijn

Hackescher Markt Berlijn

Hackescher Markt

Haus Schwarzenberg Berlijn

Hof Haus Schwarzenberg Berlijn

Graffiti Berlijn

Graffiti in Berlijn

Wall Art Berlijn

Wall Art Berlijn

Graffiti Berlijn

Graffiti Berlijn

Haus Schwarzenberg Berlijn

Op De Foto Bij Schwarzenberg Berlijn

Haus Schwarzenberg Mailbox Berlijn

Mailboxen

Haus Schwarzenberg Berlijn

Toeristen bij Hof Haus Schwarzenberg Berlijn

Wall Art Berlijn

Wall Art Berlijn

What Are You Doing To Make The World A Better Place Berlijn

What Are You Doing To Make The World A Better Place Berlijn

Haus Schwarzenberg Berlijn

Haus Schwarzenberg Berlijn

Oranje Prullenbak Berlijn

Oranje Prullenbak Alleen In Berlijn

Brievenpost Op Verkeerslicht Berlijn

Brievenpost Op Verkeerslicht Berlijn

Pretzel Berlijn

Pretzel

Dom Van Berlijn

Dom van Berlijn

Citytrip Berlijn

Siegessäule Berlijn

Siegessäule Berlijn

Uitzicht Van Oorlogsmonument Berlijn

Uitzicht Vanaf het monument Berlijn

Detail Siegessäule Berlijn

Detail Siegessäule Berlijn

Trap Siegessäule Berlijn

Trap Siegessäule Berlijn

Siegessäule Berlijn

Siegessäule van onderaf

Tunnel Naar Siegessäule Berlijn

Tunnel Naar Siegessäule Berlijn

Cafe Am Neuen See Berlijn

Cafe Am Neuen See Berlijn

Brandenburger Tor Berlijn

Brandenburger Tor By Night Berlijn

WIL JE MEE?

Wil je ook naar een Europese hoofdstad voor een reportage of om je skills als fotograaf te verbeteren? Wij vertrekken regelmatig naar een hoofdstad. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Posted in , ,