REIZEN | CITYTRIP | ALTEA | COSTA BLANCA

Kerk in Altea Spanje

Twee keer mocht ik voor een NLP training verblijven in een villa in Altea, een artistieke plaatsje, aan de Costa Blanca. Het vliegtuig landt in Alicante en met een uurtje zit je op 50 km ten noordoosten van Alicante en Benidorm.

ALTEA AAN COSTA BLANCA

In het voorseizoen zijn er nog geen toeristen, is de temperatuur erg aangenaam en kun je nog echt genieten van de zee en de natuur. Dan zijn er nog geen strandstoelen en ook niet alle barren en restaurants zijn open maar dat heb ik niet als gemis ervaren.

De klim naar het witte dorp Altea is goed te doen, heerlijk door de kleine straatjes zwerven. De katholieke kerk Nuestra Señora del Consuelo met de mooie blauwe tegels op het dak ligt in het middag van het dorp aan een leuk plein. Beneden, aan de boulevard is het heerlijk toeven. Het strand is nu nog uitgestorven, het is wat te fris om te zwemmen.

OKER

Op loopafstand, ten zuiden van Altea, ligt de vuurtoren van Punta Albir in het Serra Gelada Natural Park. Een prima, verhard, wandelpad leidt naar de vuurtoren en naar een oker mijn. De oker is een aardeachtig mineraal, mengsel van ijzeroxide en klei. De Romeinen waren de eerste die het exploiteerde. De route heeft een paar mooie uitkijkpunten over de baai. Boven bij de vuurtoren aangekomen is het genieten van de zon en van het uitzicht over de zee bij Faro de l’Albir. Als je wilt kun je daarna nog naar de zendmast lopen. Vanuit daar heb je prachtig uitzicht over Benidorm, aan de andere kant van de berg.

SPANJE ALS BESTEMMING

Wil je ook Altea ontdekken of misschien het achterland van deze regio? Heb je trouwplannen en/of op zoek naar een bijzondere locatie in Spanje voor een Loveshoot of Prewedding reportage? Samen vinden we vast een super locatie! Stuur ons een bericht en we spreken snel af.

Interesse in een reportage in deze regio of ergens anders in Spanje? Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Altea Spanje Kerk in Altea Spanje Binnenkant kerk Altea Spanje Uitzicht vanaf Altea Spanje Altea Spanje Plein Altea Spanje Straten van Altea Spanje Straten van Altea Spanje Kust Altea Spanje Kust Altea Spanje Natuur rond Altea Spanje Natuur rond Altea Spanje Uitkijkpunt Altea Spanje Uitkijkpunt Altea Spanje Altea Spanje Benidorm Spanje Natuur in omgeving Altea

Interesse in een reportage in deze regio of ergens anders in Spanje? Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

Posted in , ,