REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 8

Lighthouse Cape Reinga

NIEUW ZEELAND DEEL 8

Deel 8 van mijn Nieuw Zeeland-reis. Ik rijd van Orewa aan de Hauraki Golf de highway 1 af richting het noord-westen. Eindbestemming van die dag is het mooie Russell in Bay of Islands. Een rustige plaats dat schittert in het zonlicht. Ik geniet nog van iedere waterval en ook doe ik nog een grot aan met glimwormen. Als ik lees over Hundertwasser (kunstenaar en architect) en zijn laatste woonplaats langs de route moet ik natuurlijk even stoppen bij dit bouwwerk van hem: een publiek toilet!

CAPE REINGA

Na Russell steek ik over met de ferry en rijd ik het lange laatste stuk naar Cape Reinga. Als ik een 4×4 had gehad had ik het over het strand kunnen rijden via Ninety Mile Beach! Ik stop bij de Giant Sand Dunes waar op deze duinen “gesurfd” wordt. Dan is het nog een paar kilometer naar de vuurtoren op Cape Reinga. Wat een geweldig gevoel als ik daar arriveer.

Op de terugweg naar Auckland rijd ik via een nationaal park met Kauri Trees, de oudste bomen van Nieuw Zeeland. Een leuke route waar ik ook even op de ferry moest wachten. Ik heb steeds geprobeerd niet twee keer dezelfde route te rijden, maar dat was niet altijd de snelste route. Weer voorbij Auckland vind ik een mooie camping en maak ik me op voor de Coromandel. Hoogtepunten zijn daar naast de mooie uitzichten Cathedral Cove en Hot Water Beach. Gelukkig zat het getijde mee want als het hoog water is kun je er niet komen over het land.

RONDJE OM DE WERELD

In oktober maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar naar Amerika – Adventure Always – en na een kleine week vloog ik door naar Brisbane – Australië voor een gezinsreportage. Vandaar vlieg ik door naar Nieuw Zeeland voor een bruiloft. In totaal 6 weken op reis waarvan een maand in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is dit veel te kort in dit bijzondere land. Ik zal echt nog een keer terug moeten!

Geniet van de foto’s van deel acht! Deel eendeel tweedeel driedeel vierdeel vijfdeel zes of deel 7 nog niet gezien? Kijk snel!

Kawito Glow-worm cave

Kawito Glow-worm cave

Hundertwasser - Toilet

Hundertwasser – Toilet

Camping In Russell

Camping In Russell

Russell

Russell – Bay of Islands

Russell

Russell - Bay of Islands

Russell – Bay of Islands

Oldest church of NZ in RussellRussell 008

Oldest church of NZ in Russell

Cape Reinga Sand dunes

Sand dunes

Sand dunes

Cape Reinga

Meer schapen dan inwoners

Cape Reinga

Cape Reinga in de verte, laatste stuk van mijn reis

Lighthouse Cape Reinga

Finally: Lighthouse at Cape Reinga

Cape Reinga

Verste punt vanaf Bluff

Waipoura

Waipoura

Waipoura

Giant Kauri Tree

Orere Point

Mijn droomauto!

Orere Point - Firth of Thames

Orere Point – Firth of Thames

Coromandel Peninsula

Hot Water Beach

Hot Water Springs

Hot Water Springs

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Hot Water Springs Cathedral Cove

Ook dit gebied – Coromandel Peninsula – is weer prachtig en alleen daar al zou ik weken kunnen doorbrengen. Maar de route gaat verder. De volgende stop (en dus blog nummer 9) zal Tauranga – Papamoa aan de oostkust zijn.

Deel eentweedrieviervijfzes of zeven nog niet gelezen? Delen mag en wordt zeer gewaardeerd!

Posted in ,