REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 7

Huka Falls

NIEUW ZEELAND DEEL 7

En dan kom ik aan in Taupo, in het midden van het Noorder Eiland van Nieuw Zeeland. Zodra ik het meer nader zie ik vulkanische activiteit om me heen: pluimen met stoom en een “rotte-eieren” geur. Ik ben bijna 3 weken in dit prachtige land en verbaas me nog iedere dag! Ondanks het sombere weer, met hier en daar een druppel regen, is er volop activiteit.

THE PLACE TO BE

Voor een actieve vakantie is dit “the place to be”. Ik ben onder de indruk van de Huka waterval, wat een geweld, wat een water! Door het sombere weer besluit ik de volgende dag al door te rijden naar Raglan aan de kust. Ik hoop dat het daar mooi weer is.

BRUILOFT FOTOGRAFEREN

Ik Raglan heb ik een afspraak met een Nederlandse fotografe die al een paar jaar in NZ woont. Een kleine week later zal ik met haar een bruiloft fotograferen. Super om nieuwe mensen te ontmoeten. Na Raglan reis ik door naar Auckland, de grootste stad van het land. Het uitzicht vanaf de Sky Tower is fenomenaal! Wat een geluk, het is mooi weer geworden.

RONDJE OM DE WERELD

In oktober en november maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar naar Los Angeles. Na een kleine week vloog ik door naar Brisbane – Australië voor een gezinsreportage. En vandaar door naar Nieuw Zeeland. In totaal 6 weken op reis waarvan 31 dagen in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is dit veel te kort in dit land. Ik zal echt nog een keer terug moeten!

Geniet van de foto’s van deel zeven! Deel eendeel tweedeel driedeel vierdeel vijf of deel zes nog niet gezien? Kijk snel!

Huka Falls

Huka Falls

Vulkanische activiteit

Vulkanische activiteit

Taupo

Taupo

Taupo

Wat een mooie plek om te trouwen!

Wat een mooie plek om te trouwen!

Van Taupo Naar Raglan

Van Taupo Naar Raglan

Raglan - westkust

Raglan – westkust

Lifeguard practice on the beach

Lifeguard practice on the beach

Surfers bij The Point

Raglan

Raglan

Harbour Bridge Auckland

Harbour Bridge Auckland

Auckland - Skyline "City of Sails"

Auckland – Skyline “City of Sails”

Auckland

Auckland

Auckland

Sky Tower Auckland

Sky Tower Auckland

Auckland

Auckland

Auckland

The view from 300 mtr

Sky Tower Auckland

Sky Tower Auckland

Waterval

VAN BLUFF NAAR CAPE REINGA

Ik sta voor een beslissing. Een paar dagen in deze stad en omgeving blijven of doorrijden naar het uiterste punt van dit eiland, Cape Reinga. Het idee dat ik de hele afstand van Bluff naar Cape Reinga gemaakt heb trekt me. De beslissing is genomen. Ik doe wat inkopen en stap weer in mijn campertje.

Het duurt even voordat ik uit deze grote stad en zijn voorsteden ben. Het is echt drukker en voller dan andere gebieden. Ik rij richting Bay of Islands, de rust tegemoet! Maar daar meer over in mijn volgende blog nummer 8.

Deel eentweedrieviervijf of zes nog niet gelezen? Delen mag en een ander reis-inspiratie sturen mag ook! 🙂

Posted in ,