REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 6

Wellington

NIEUW ZEELAND DEEL 6

Blog nummer 6 van mijn reis naar Nieuw Zeeland. Deze keer meer architectuur dan natuur. Het grote verschil tussen het Noorder- en Zuider Eiland. Ik arriveer in Wellington, de hoofdstad van dit land. Na een bezoek aan het (gratis!) museum Te Papa Tongarewa en de grote winkelstraten neem ik de Cable Car naar boven. Een geweldig uitzicht. Op je gemak kun je de “afdaling” naar beneden nemen via de mooie botanische tuin. Het pad loopt door een oude begraafplaats en over de snelweg heen wat een aparte ervaring is.

ART DECO

Aangezien ik niet veel grote plaatsen ben tegengekomen op het Zuider Eiland neem ik ruim de tijd en kan ik weer voorraden inslaan. Na 2 dagen winderig Wellington ga ik weer door. Op naar de oostkust, naar de Art Deco plaats Napier. In 1931 totaal verwoest door aardbevingen en opnieuw opgebouwd, geheel in art deco stijl. Ik vind het prachtig en dwaal er lang rond! Na Napier steek ik het Noorder Eiland dwars door, naar de westkust. Ik stop bij Lake Taupo waar overal vulkanische activiteit te zien is. Maar daar meer over in mijn volgende blog: deel 7.

RONDJE OM DE WERELD

In oktober maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar Londen. Van Londen naar Los Angeles en na een week vloog ik door naar Brisbane voor een gezinsreportage en vandaar naar Nieuw Zeeland. In totaal 6 weken op reis waarvan 4 weken in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is 4 weken veel te kort in dit land. Maar een droom, een grote wens kwam uit!

Geniet van de foto’s van deel zes! Deel eendeel tweedeel driedeel vier of deel vijf nog niet gezien? Kijk snel!

Toegang tot de Cable Car - Lambton Quay

Toegang tot de Cable Car – Lambton Quay

Wellington

Met de Cable Car de heuvel op

Wellington

Wellington

Orchidee Botanische tuin

Orchidee

Wandelroute door de oude begraafplaats

Wandelroute door de oude begraafplaats

Beehive - Parliament Buildings Wellington

Beehive – Parliament Buildings

Wellington Cuba Kwartier

Wellington Cuba Kwartier

Onderweg naar Napier

Onderweg naar Napier

Volgende ochtend - Napier

Volgende ochtend – Napier

Napier Piano Man

Napier Piano Man

Napier - Art Deco Town

Napier – Art Deco Town

Napier

Art Deco in Napier

National Tabacco Company Napier

National Tabacco Company Napier

Onderweg naar Lake Taupo

Onderweg naar Lake Taupo

Onderweg naar Lake Taupo

Lake Taupo, eindpunt van dit deel. In mijn volgende blog nummer 7 ga ik van Lake Taupo naar Raglan aan de westkust met z’n surfers. Ik hoop dat je dan weer meeleest! Deel een, twee, drie, vier of vijf nog niet gelezen? Delen mag en een ander reis-inspiratie sturen mag ook! 🙂

 

Posted in ,