REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 5

Picton

NIEUW ZEELAND DEEL 5

Dit is alweer de vijfde blog van mijn reis naar Nieuw Zeeland. Ik ben na 1,5 week rondreizen aangekomen in het mooie Nelson. Een kleine stad met veel Art Deco gebouwen. Het middelpunt van Nieuw Zeeland zou hier liggen en dit is de toegangspoort naar mooie natuurgebieden – Abel Tasman National Park in het westen, Marlborough Sound ten oosten van deze stad. Ook ligt Picton – de vertrekplaats van de ferry naar het Noorder Eiland in het noordoosten. Voor ieder wat wils.

BOOT NAAR NOORDER EILAND

Mijn reis op het Zuider Eiland eindigt in Picton. Daar neem ik de boot naar het Noorder Eiland. Wat heb ik veel prachtige dingen mogen zien! En de reis gaat nog verder.

In oktober maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar Los Angeles voor een conferentie. Na een week vloog ik naar Brisbane voor een gezinsreportage en vandaar naar Nieuw Zeeland. Slechts 4 weken in Nieuw Zeeland om dit prachtige land te verkennen, op weg naar een bruiloft. Natuurlijk is 4 weken veel te kort in Nieuw Zeeland maar nu ik er toch was… Een droom, een wens kwam uit!

Geniet van deel vijf! Deel eendeel tweedeel drie of deel vier nog niet gezien? Kijk snel!

Nelson

Bloemen in Nelson

Trafalgar Street - Nelson

Trafalgar Street – Nelson

Kathedraal Nelson

Kathedraal

Picton

Picton, vertrekpunt ferry naar Noorder Eiland

Picton

Met de Interislander naar Wellington

Met de Interislander naar Wellington

Picton

Bye bye South Island!

Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland

Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland

Het laatste deel van mijn reis in Nieuw Zeeland is begonnen. De laatste twee weken van mijn rondje om de wereld zijn aangebroken. Ik zal eerst Wellington verkennen om daarna door te reizen naar de oostkust – Napier. Daarvandaan reis ik via Lake Taupo naar de westkust – Raglan. Een plaats dat beroemd is bij surfers. Ik hoop je morgen weer te zien bij deel 6 van mijn reis!

Posted in ,