REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 10

Papamoa

NIEUW ZEELAND DEEL 10

De laatste blog van mijn reis naar Nieuw Zeeland, mijn hoogtepunten. Wat een opgave want de hele reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Rust, de landschappen en van het rondrijden in mijn mini campertje Jim: ik heb er van genoten! Maar liefst 6300 km heb ik afgelegd en ik vond het heerlijk.

Steeds was de reis naar de volgende bestemming belangrijker dan de eindbestemming. Ook had ik de vrijheid iedere dag in te delen zoals ik dat wilde, hoe bijzonder is dat.

TERUGKEREN

Als het iets warmer was geweest en droger dan had ik waarschijnlijk meer op een van de prachtige stranden gezeten met een boek en iets minder gereden. 😉 Een volgende keer – want die komt er zeker – zal ik zeker naar een aantal plekken terugkeren. Ook zal ik een bruiloft daar zeker niet afslaan. Ik heb er de lange heen – en terugreis heel graag voor over.

HOOGTEPUNTEN

Alleen maar hoogtepunten had deze reis. Iedere dag weer genoot ik van het reizen. ‘k Heb genoten van de route, van alle ontdekkingen om iedere hoek en van alle uitdagingen die me te wachten stonden. Soms was het spannend of ik het volgende tankstation tijdig zou halen maar geen enkele keer heb ik me onveilig of onbehagelijk gevoeld. Wat een vriendelijk land en wat heerlijk dat je daar alleen zonder echt risico kunt reizen. Geweldig vond ik het om even op mijzelf teruggeworpen te zijn.

HOOP GELEERD

‘k Heb er een hoop geleerd en had genoeg aan mijzelf, maar wat is het fijn dat er tegenwoordig wifi is en dat er iedere dag even contact kon zijn met thuis. Want als ik iets geleerd heb is het wel dat ik het ook heel erg fijn vind als mijn mannen met me meereizen. Volgende keer gaan ze gewoon mee! 🙂 Bedankt voor alle reacties op de verschillende media. Super dat jullie meereisden!

RONDJE OM DE WERELD

In oktober 2014 maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar naar Amerika voor een conferentie en na een kleine week vloog ik door naar Brisbane – Australië voor een gezinsreportage. Vandaar vloog door naar Nieuw Zeeland voor een bruiloft maar ik had een periode te overbruggen. Deze heb ik nuttig besteed en ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Vele mooie trouwlocaties heb ik bezocht, dus wie is er geïnteresseerd? 🙂

Totaal 6 weken op reis waarvan een maand in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is dit veel te kort in dit bijzondere land. Geniet van de foto’s! Deel 1, deel 2deel driedeel vierdeel vijfdeel zesdeel 7, deel 8 of deel 9 nog niet gezien? Kijk snel!

Akaroa

Akaroa, de start van mijn Nieuw Zeeland-reis

Onderweg naar Lake Tekapo

Onderweg naar Lake Tekapo

Lake Tekapo

Wedding Chapel Lake Tekapo

Lake Pukaki

Lake Pukaki

Aoraki - Mount Cook National Park

Aoraki – Mount Cook National Park

Lake Pukaki

Lake Pukaki

Moeraki Boulders BeachBoulders Dunedin 005

Moeraki Boulders Beach

Otago PeninsulaBoulders Dunedin 009

Otago Peninsula

Nugget Point

Nugget Point

Bluff

Bluff

Weg naar Milford Sound

Weg naar Milford Sound

Kea Bergpapagaai

Kea – Bergpapagaai

Milford Sound

Milford Sound

Wat een uitzicht! Lake Wakatipu en Queenstown

Wat een uitzicht! Lake Wakatipu en Queenstown

Fox Glacier

Fox Glacier

Onderste regionen van de gletsjer

Onderste regionen van de gletsjer

Love the beach!!!

Love the beach!!!

Punakaiki

Punakaiki

Nelson Lakes National Park - Lake Rotoroa

Nelson Lakes National Park – Lake Rotoroa

Golden Bay

Golden Bay

Golden Bay

Golden Bay

Picton

Picton – end of part one

Wellington

Hoofdstad Wellington – Noorder Eiland Met de Cable Car de heuvel op

Volgende ochtend - Napier

Napier – Art Deco Town

Taupo

Taupo

Lifeguard practice on the beach

Lifeguard practice on the beach

Raglan

The Point – Raglan

Auckland - Skyline "City of Sails"

Auckland – Skyline “City of Sails”

Sky Tower Auckland

Sky Tower Auckland

Russell

Russell – Bay of Islands

Cape Reinga Sand dunes

Cape Reinga Sand dunes

Lighthouse Cape Reinga

Finally: Lighthouse at Cape Reinga

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Papamoa

Papamoa Hills

Rotorua

Modderbaden – heet en gevaarlijk

Tauranga

Uitzicht vanaf de Mount

Life Guard

Life Guard Practice

Bekijk ook onze andere reizen en laat je inspireren. De blogs delen mag en wordt zeer gewaardeerd!

Posted in ,