MOBIELE FOTOGRAFIE | GADGETS

Mobiele Fotografie Gadgets

Workshop Mobiele Fotografie

Het is zo’n leuke ontdekkingstocht om foto’s te maken met je mobiele telefoon. De mogelijkheden zijn oneindig, als je eenmaal weet hoe en wat. Om de foto’s nog beter te maken maak ik soms gebruik van erg handige hulpmiddelen. De door mij meest gebruikte mobiele fotografie gadgets heb ik hier voor je op een rij gezet (dit zal ik ook verder toelichten tijdens de workshop Mobiele Fotografie):

OPZET LENZEN

Voor het maken van andere foto’s dan mijn iPhone standaard kan, gebruik ik opzet lenzen van het merk Black Eye. Deze hebt je in verschillende prijsklassen. Zoals dat vaak is met lenzen is de goedkoopste ook echt van mindere kwaliteit. Dat merk je in de scherpte en het kan je beeld vervormen. Je hebt verschillende soorten opzetlenzen: Fish Eye Lens, Macrolens, Groothoeklens en Telelens.

GORILLAPOD

De Gorillapod van Joby is een super handig, klein en licht statief voor je telefoon. Met de buigzame poten kun je je telefoon overal neerzetten, ook als het oneffen is. Het is ook mogelijk de poten ergens omheen te vormen. Denk aan een tak, hek of lantaarnpaal zodat je overal foto’s kunt maken waar je zelf ook op staat! Gebruik de timer-functie op je telefoon. Dat geeft je 3 of 10 seconde de tijd om op de juiste plek te staan.

Mobiele Fotografie Gadgets

POWERBANK

Eigenlijk is deze heel vanzelfsprekend. Als je de camerafunctie op je telefoon veel gebruikt dan is je batterij zo leeg. Bij een spiegelrelfex of systeemcamera kun je (opgeladen) reserve-accu’s of baterrijen meenemen maar bij een telefoon is dat wat ingewikkelder. Geen stroom, geen camera dus neem altijd een powerbank mee. En vergeet de kabel niet. 😉

SELFIE STICK

Bij hele bevolkingsgroepen is deze erg populair: de selfie stick. Bij musea en bij optredens is deze minder populair en zelfs vaak verboden maar als je buiten bent is deze super handig. Je kunt vanaf een hoger standpunt (vogelvlucht perspectief) foto’s maken en zeker als je met groepen bent is dit super leuk om selfies te maken waarbij je ook iets meer van de omgeving kunt zien. Sommige selfie sticks kun je ook als statief gebruiken, super handig. Ik heb er een van het merk Lenv. Niet te duur en multifuctioneel.

BRILLENDOEKJE

Soms zijn de simpelste tips de beste. Komt ie… Het lukt niet goed scherpe foto’s te maken met een vieze lens. Doordat de telefoon in je broek- of jaszak zit komt er ook stof of erger nog vettigheid op. Het is erg belangrijk voor de foto’s om je telefoon regelmatig schoon te maken, aan beide kanten. 😉 Heerlijk, zo’n schone telefoon en lens. Je foto’s zijn weer superscherp!

The best camera is the one that’s with you – Chase Jarvis

Workshop Mobiele Fotografie

Workshop Mobiele FotografieWil je snel beter fotograferen met je mobiele telefoon?

Vind je deze blog over Mobiele Fotografie Gadgets leuk en handig? Meld je dan nu aan voor onze gratis email serie met meer mobiele fotografie tips.

Geïnteresseerd! >>

Ben je enthousiast over fotograferen met je telefoon en wil je meer tips? Geef je op voor onze workshop.