IN EN OM HET HUIS | WOERDEN | NIESKE & TONNY

In En Om Het Huis Reportage Woerden

Een familiereportage in en om het huis in Woerden. Ik ben op bezoek bij oude bekenden Nieske, Tonny en hun zoontje Tygo (1,5). Het is onze tweede ontmoeting, want eerder trouwden zij in Utrecht en daar maakte ik deze Reportage. Nu is het tijd voor familieplaatjes in en rond hun ruime en lichte huis in Woerden. Ze prijzen zichzelf gelukkig met z’n drieën in dit huis, en willen dat graag vastleggen voor later. Want foto’s van Tygo waren er genoeg, maar van het hele gezin nog niet.

Familiereportage: leven zoals het is

Tygo heeft er zin in: de blokken vliegen in het rond, er worden hoge torens gebouwd, boekjes gelezen en met zijn trein gespeeld. Vooral het omgooien van de gemaakte toren is favoriet, hij kan bijna niet wachten! Dat zie je mooi terug op de foto’s.

Lekker stoeien

Lekker stoeien met papa, knuffelen met mama, grappen maken en gek doen. Dat is deze peuter allemaal wel toevertrouwd, kijk hem glimmen. En die gekleurde ballenbaan, wat een interessant apparaat is dat zeg. Eerst even kijken hoe het ook alweer werkt en dan zelf een balletje erop leggen en roetzz, daar gaat ie. Maar ook poes wordt niet vergeten en krijgt nog een lieve aai over zijn bol. Het gezin is close en houdt ervan om samen dingen te doen. Tonny is IT’er van beroep, en inmiddels een echte familieman, iets wat hij vroeger van zichzelf nooit gedacht had. Nieske is verpleegkundige, moedert graag en organiseert alles in huis. En Tygo, dat is een erg onderzoekend en ondernemend mannetjes. Heel mooi om zijn enthousiasme, onbevangenheid en zorgeloosheid vast te leggen.

Samen uit en thuis

Het is prachtig weer buiten, dus we trekken de laarzen aan en gaan we hop naar buiten. Omdat dit gezin aan de rand van Woerden woont, stappen we zo de polder in. Daar kun je genieten van prachtige vergezichten en mooie wolkenpartijen. “Echt vakantiegevoel” noemde Tonny het. En zo voelt het ook voor mij! Natuurlijk wordt de speeltuin niet overgeslagen, daar wordt flink geklauterd en geklommen. We hoeven ons hier geen zorgen te maken, want de wipkip kan zelfs Tonny aan! Samen, dat is het woord dat past bij deze lieve familie. Ook in de speeltuin is het teamwork en dikke pret.

Dank jullie wel Nieske en Tonny voor de gastvrijheid en dit inkijkje in jullie gezin. Veel geluk samen!

Jij een familiereportage, zij kinderen met toekomst

De opbrengst van de in-en-om het huis reportage gaat naar de Stichting Habitat for Humanity. In januari 2018 reis ik af naar Cambodja om daar mijn handen uit de mouwen te steken en letterlijk huizen te bouwen voor gezinnen. Zodat zij, net als wij, hun kinderen een mooie toekomst kunnen bieden. Wil jij ook zo’n mooie familiereportage, dat kan natuurlijk, ik hoor graag van jullie.

Wil je het uitgebreide verslag lezen van de bouwreis? Vraag naar onze uitgebreide PDF.

 

Posted in ,