IN EN OM HET HUIS OSSENDRECHT | DEBBY & FLORENTIJN

In En Om Het Huis Repportage Ossendrecht

MOOISTE PLEKJE

In het zuidwesten van ons land, op de grens met België, bezoek ik het dorpje Ossendrecht. Daar, in alle rust, ruimte en huiselijkheid, wonen Florentijn, Debby en hun twee kindjes Zola (3) en Boaz (1,5). Ze wonen op het mooiste plekje van Nederland vinden ze zelf. Met deze In En Om Het Huis Reportage in Ossendrecht mag ik hun geluk van de kleine dingen vastleggen.

EERST EEN KOPJE THEE

Met een kopje thee aan de keukentafel maken we kennis en er wordt flink geknuffeld en gelachen. Dit gezin doet graag dingen samen, het liefst in de buitenlucht. En al kom ik aan met druilerig weer, wanneer het droog is, trekken we meteen de jassen aan en gaan we hopla naar buiten. Kijk Boaz gaan met zijn stoere blauwe kaplaarzen. Samen met Florentijn trapt hij een balletje, daar is hij gek op. Let vooral ook op de details, deze peuter is namelijk linksbenig, hoe leuk is dat.

BELLEN BLAZEN

Zola is een echte dame die geconcentreerd de mooiste bellen voor me blaast. En slecht weer? Nee hoor, Florentijn heeft daar nooit last van, hij draagt altijd een korte broek wanneer hij thuis is. Een fijne ontspannen plek is ook de schommelbank in de tuin waar we Debby samen met haar kindjes simpelweg zien genieten. Wat zullen zij hier een topzomer gehad hebben. Zola rent nog even door de tuin en  stampt flink door de plassen, dat kan als je laarzen aan hebt! Boaz beklimt stoer zijn tractor voor we weer naar binnen gaan.

GEZINSREPORTAGE: LACH EN TRAAN

De 1,5 jarige peuter is gek op twee dingen: boekjes lezen en op de bal. Dat is te zien, samen met grote zus, papa en mama wordt er ook binnen overgegooid met de bal en samen gespeeld. Crossen op de loopfiets en hobbelpaardje rijden, ik zie de blije koppies met een lach en een traan al stuiterend door het huis gaan. Ook het stoeien op de bank met papa en de dikke pret op het gezicht van Zola geeft een prachtig plaatje. De foto’s van het viertal samen op bed vind ik persoonlijk het leukst. Je ziet de spontaniteit, ontspannenheid en het grote plezier van dit mooie gezin waar ik even mocht kijken, dank jullie wel voor alle gastvrijheid.  

JOUW GELUK IN BEELD, ZIJ EEN TOEKOMST

Het zijn echt de kleine dingen van grote waarde die deze in en om het huis in Ossendrecht reportage in beeld brengt. Wil jij dat ook? Dat kan natuurlijk, stuur me een berichtje. De opbrengst van tien van deze in-en-om het huis reportages gaat naar de Stichting Habitat for Humanity. Met hen ga ik in januari 2018 naar Cambodja om daar letterlijk te bouwen aan een (t)huis. Zodat gezinnen daar kunnen bouwen aan een toekomst en gelukkig kunnen leven in en om hun eigen huis.

Wil je het uitgebreide verslag lezen van de bouwreis? Lees hier: Habitat Bouwreis CambuildJA.

Posted in ,