IN EN OM HET HUIS | ZEELAND | LINDY & GERT

In En Om Het Huis Reportage Zeeland

Zeeland.. het blijft een van de prachtigste provincies van ons land. Ik ben bij Lindy & Gert en hun zoon Guus (1,5 jaar) in het Zeeuwse land. Ze zijn volop aan het verbouwen en wonen nu tijdelijk in een stacaravan naast het huis. Gert heeft een eigen bedrijf als hovenier en Lindy reist veel door het land als gezondheidsadviseur. Thuis is daar die chaotische verbouwing, een megaklus, maar het wordt echt een paleisje, het is het oude huis van Lindy’s opa en oma.  

Buiten in Zeeland

We kletsen wat aan de keukentafel, eten een broodje en lezen een boekje met Guus. Heel gezellig zo’n caravan, maar het is niet zo groot, dus we vertrekken snel naar buiten, op deze bijzondere groene plek. Guus is een bezig baasje van 1,5 jaar die nooit stil zit. Hij kan al lopen sinds hij tien maanden oud is! Daar is hier gelukkig alle ruimte voor. Kijk hem racen op die loopfiets op weg naar de pony’s, in de stal bij opa. Daar aangekomen mag Guus even op de grote trekker zitten. Dat is natuurlijk een droom voor iedere peuter, hij glimt van trots en plezier. Daarna schiet ik nog wat fraaie sfeermomenten van Lindy en haar pony’s. Die zijn ook blij, want ze mogen daarna lekker naar buiten, de weide in.

Dit is thuiskomen

Dat Guus een bezig mannetje is, mag duidelijk zijn wanneer je de foto’s bekijkt. Prachtig om te zien hoe druk hij is met papa Gert en dikke lol heeft in zijn kruiwagen, mega vrachtwagen en in zijn schattige speelhuisje. Maar ook helpen doet hij graag: samen appeltjes rapen in de tuin bijvoorbeeld. Trots laten Lindy en Gert mij het nieuwe huis zien. Check bouwvakker Guus met zijn oorbeschermers op! Lindy beschrijft deze plek en de enorme tuin en weide eromheen als thuiskomen. Ze zijn dan ook vast van plan om hier nooit meer weg te gaan. Er is veel leven, vrolijkheid, liefde en plezier binnen dit gezin. Dat zie je heel mooi terug op de foto’s die gemaakt zijn in de slaapkamer.

Dank je wel Lindy en Gert voor jullie openheid en gastvrijheid. Ik wens jullie heel veel succes met de verbouwing en kom graag nog een keer kijken als het klaar is en er foto’s aan de muur hangen!  😉

Jouw foto, hun toekomst

De opbrengst van deze in-en-om het huis reportage gaat naar het goede doel. Met de Stichting Habitat for Humanity ga ik in januari 2018 naar Cambodja om daar letterlijk te bouwen aan een (t)huis. Zodat ouders met hun kinderen  veilig kunnen leven en een goede toekomst kunnen opbouwen. Wil je ook een donatie geven? Dat vind ik te gek. Stuur gerust een berichtje, ik vertel je graag meer. 

Wil je het uitgebreide verslag lezen van de bouwreis? Lees hier: Habitat Bouwreis CambuildJA.

 

Posted in ,