IN EN OM HET HUIS | AMERSFOORT | BELINDA EN NIELS

In En Om Het Huis Reportage Amersfoort

Alweer eventjes geleden maakte ik een familieportret thuis bij Belinda en Niels, Noortje (4) en Merlijn (2). In het gastvrije Amersfoort eet ik met hen een taartje aan de keukentafel. Het is een doodgewone dag, maar juist deze in-en-om-het-huis momenten zijn zooo speciaal. De moeite waard om vast te leggen.

Opgroeien in Amersfoort

Belinda en Niels leren elkaar kennen op de basisschool en groeien op in Amersfoort. Ze houden van deze stad en daarom laten ze hun twee kinderen hier liefdevol opgroeien. Noortje zit in groep 1 en houdt van tekenen en knuffels. Merlijn van net twee is een kleine charmeur die gek is op water en voertuigen.

Merlijn en zijn trein

We gaan straks Noortje van school halen, maar eerst is er nog even alle aandacht van papa en mama voor Merlijn en de trein. Er schijnt een heerlijk zonnetje dus dat wandelingetje van en naar school wordt een feestje. Noortje en Belinda lopen heel stoer zonder angst op de touwbrug over het water, en dat levert hele mooie plaatjes op in die groene omgeving. De twee mannen Niels en Merlijn kijken op hun gemak van een afstandje toe, dat doen die dames goed zeg! 

De knuffels van Noortje

Thuis spelen we lekker in de tuin en Noortje gooit alle energie er nog even uit door te stoeien met mama. Merlijn pakt natuurlijk meteen zijn emmertje en schepje om te kliederen met zijn waterbaan. Tja.. wat is er ook mooier dan dat ☺. Daarna neemt Noortje me mee naar binnen om haar slaapkamer te laten zien. Ze laat me kennismaken met al haar knuffels, wat een eer. Het zijn er zoveel dat Noortje er nog maar amper bijpast in dat mooie vogelnestbed. Je kunt zien hoe ze geniet en hoe druk ze ermee is.

Familiefoto’s voor nu en straks 

Zowel Belinda als Niels verloren beiden jong een van hun ouders, een zwaar gemis. Deze gezinsreportage is daarmee extra speciaal, want tot nu toe zijn er niet zoveel foto’s van hen samen. Niels was meestal de fotograaf en beide vinden het nu dan ook best spannend om zelf op de foto te gaan. Totaal niet nodig hoor Belinda en Niels, jullie hebben geen enkele reden om onzeker te zijn, trots is het enige woord dat past bij jullie mooie gezin.

Zij een kans, jij een prachtdocument

Voor ons is een dak boven ons hoofd bijna vanzelfsprekend, maar voor veel gezinnen in Cambodja is dat niet het geval. De opbrengsten van dit fotografie-project zijn voor een project van Habitat for Humanity. Samen met hen ga ik in januari 2018 daar naartoe om te bouwen aan een huis. Wil jij ook een pracht fotoshoot van jouw gezin en hen een (t) huis geven, laat het weten. Zien we elkaar snel?

Wil je het uitgebreide verslag lezen van de bouwreis? Lees hier: Habitat Bouwreis CambuildJA.

Posted in ,